Overslaan en naar de inhoud gaan
Webinar

Webinar eerste hulp bij psychische problemen

08.03.2021

Op 25 maart 2021 organiseren we een webinar over eerste hulp bij psychische problemen. Immers, steeds meer mensen hebben te kampen met psychische problematiek in deze tijd. Het webinar is gebaseerd op de cursus MHFA en biedt een stukje praktische informatie en handvatten.

Koptekst
Nieuwe huisstijl

Inhoud

We bieden het webinar tevens aan als een cadeautje omdat we met Impluz een nieuwe huisstijl hebben. Deze past beter bij onze nieuwe organisatie en ik wil jullie hier natuurlijk ook graag in meenemen.

We onthullen hier ons nieuwe logo!

Koptekst
Eerste hulp bij psychische problemen

Inhoud

Johan werkt al maanden thuis. Als je hem tegenkomt, lijkt hij veranderd. Hij oogt vermoeid, ziet er onverzorgd uit en als je met hem spreekt, kijkt hij afwezig voor zich uit. Het valt je wel op, maar wat kun je doen?

De periode waar we nu in zitten is voor veel mensen stressvol. Uit diverse onderzoeken blijkt dat veel meer mensen te kampen hebben met angst, stress, somberheid, eenzaamheid etc. Dit kan leiden tot een escalatie of het ontwikkelen van een psychische aandoening. Des te belangrijker dus om in deze periode oog voor elkaar te hebben en eventuele zorgen bespreekbaar maken.

In dit webinar, gebaseerd op de internationaal erkende cursus Mental Health First Aid (MHFA)* nemen we je mee in enkele inzichten uit de cursus MHFA en krijg je praktische tips over wat je in dit soort situaties kunt doen.

* Mental Health First Aid (MHFA) is één van de weinige wetenschappelijk onderbouwde cursussen op dit gebied. In de cursus leren deelnemers in een vroeg stadium psychische aandoeningen en problemen te herkennen en ze leren hoe te handelen in geval van een crisis.

Waar:
Aanmelden kan via info@impluz.nl.
Het webinar wordt via Zoom gegeven.

Wanneer:
25 maart 2021 van 16.00 tot 17.00 uur.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Meer nieuws

Read more about Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP
Voordeur met fietsen ervoor
Preventie

Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP

Met KOPP worden Kinderen van Ouders met Psychische Problemen bedoeld. Voor deze kinderen/jongeren is het opgroeien in een gezin waar veel spanning of zorgen zijn niet eenvoudig. Het kan variëren van
Lees meer
Read more about Van Doesum: Laat ggz focussen op hele gezin
Vader moeder dochter
Preventie

Van Doesum: Laat ggz focussen op hele gezin

"Kinderen die opgroeien bij ouders met psychische problemen hebben een grotere kans om zelf op latere leeftijd ook in de hulpverlening terecht te komen, die vicieuze cirkel willen we doorbreken."
Lees meer