Wij houden nauwlettend in de gaten wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van het versoepelen van de richtlijnen met betrekking tot corona en volgen
het ‘spoorboekje van premier Rutte’. 

 

Wat betekent dit voor de activiteiten?  

Er is geen pasklare nieuwe werkwijze. We kijken wat het meest nodig is, welke mensen dat het meest nodig hebben en hoe we het aangepast kunnen organiseren. Dat doen we in overleg met onze opdrachtgevers.

Dat kan betekenen dat de ene training al wel door gaat en de andere nog niet. Dat sommigen worden uitgenodigd en anderen niet. Voor kinderen is het weer anders dan voor volwassenen en de groepen zullen meestal kleiner zijn dan normaal. 

Dat zijn lastige beslissingen. We moeten er voor zorgen dat niet meteen iedereen weer op een kluitje gaat zitten. Dat zou niet veilig. Maar we willen ook dat mensen goed worden geholpen, zodat zij door kunnen gaan met het ontwikkelen van hun vaardigheden. We hopen op begrip voor onze besluiten. 

 

Hoe weet je of je training/cursus door gaat? 

Dat hoor je van de trainer. 

 

Mondkapjes

Als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden, is een mondkapje niet meer nodig. Mocht die afstand gedurende de afspraak, bijeenkomst of behandeling niet lukken, dan is een mondkapje nog wel verplicht.  

Indien jij of jouw contactpersoon zich niet prettig voelt zonder mondkapje, blijf dan vooral het mondkapje dragen waar je dat nodig vindt.  

Als je geen mondkapje wilt of kunt gebruiken, overleg dat dan met het beheer of met je contactpersoon. In gebouwen die wij zelf niet beheren volgen we de regels van de beheerder.

Veel van onze bijeenkomsten zijn uitgesteld, maar onze werkzaamheden zijn dat natuurlijk niet!

Voor alle gezinnen die het nu extra pittig hebben, voor alle ouderen en alleenstaanden, die nu nog meer met eenzaamheid geconfronteerd worden. Voor alle mantelzorgers, op wiens schouders nu nog meer terecht komt. En voor iedereen, op wie de angst, spanning en onzekerheid impact heeft en graag wil leren hoe daar op een andere manier mee om te gaan.

Wij staan voor je klaar! Ook nu. Juist nu!

 

De individuele op maat gesprekken (die deden we voorheen thuis) gaan gewoon door: ondersteuning voor ouders en hun kinderen waar thuis meer spanningen, stress zijn. Heb jij behoefte aan deze ondersteuning? Of om een andere reden behoefte aan ondersteuning? Wil je weten hoe we je kunnen helpen? Stuur dan een mailtje naar info@impluz.nl en geef daarin aan waar je tegenaan loopt, waar je hulp nodig hebt, welke cursus je eigenlijk zou willen volgen. Dan nemen wij contact met je op om samen te overleggen wat we in deze tijd wél voor je kunnen betekenen.

 

Ons online aanbod

Online mogelijkheden gaan uiteraard wél door én we hebben extra aanbod online gezet!

  • Online Grip op je Dip: Wil je samen met anderen grip op je dip krijgen? Dan is de online cursus 'Grip op je dip' misschien iets voor jou. Grip op de dip is een cursus voor jongeren van 16 tot 25 jaar die al een tijdje last hebben van sombere of depressieve gevoelens en in een dip zitten. De mogelijkheden van de site bestaan uit een e-mailservice, forum of digitale cursus. Deelname kan anoniem.
  • Kopstoring e-mailservice: Kopstoring is een website voor jongeren die een ouder hebben met psychische of verslavingsproblemen. Op www.kopstoring.nl vind je informatie voor, over en door jongeren. Hier kun je ook gebruik maken van de e-mailservice. Mailen met de deskundige is gratis en anoniem.
  • Kopstoring Online (Groep): In deze cursus ga je in acht online bijeenkomsten met andere jongeren belangrijke onderwerpen bespreken en oefeningen doen. Jullie hebben het bijvoorbeeld over de psychische en/of verslavingsproblemen van je ouder(s), de gevolgen voor jou, tijd voor jezelf maken, positief denken en je sociale netwerk.
  • Voor Piep zei de Muis, Billy Boem en KOPP/KOV hebben wij filmpjes opgenomen die te vinden zijn op Youtube en Facebook
  • Daarnaast delen we hier onze tips, inspiratie en nieuws met je.
  • Gratis zelfhulpmodules van de Dimence Groep.

 

Blijf op de hoogte van actuele informatie over corona
De veranderingen gaan snel. Via de website van het RIVM (www.rivm.nl) blijf je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. Je kunt voor vragen ook contact opnemen met het speciale landelijke informatienummer van de overheid: 0800-1351.