De cursus 'Betrokken omgeving' is voor partner(s), ouder(s) en andere naastbetrokkenen van mensen met psychische problemen, bijvoorbeeld ADHD, angststoornis, depressie, borderline en schizofrenie. Het doel van de training is om u beter te laten omgaan met de situatie waarin u zich nu bevindt en om ervoor te zorgen dat u niet overbelast wordt. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten met elk een apart thema:

1. Draaglast en draagkracht: het vinden van een balans tussen het zorgen voor een dierbare en uw eigen activiteiten.
2. Denken, voelen en doen: hierbij leert u voor uzelf zorgen en anders denken.
3. 'Ik' in contact met anderen: u krijgt handvatten om beter te communiceren met uw dierbaren en andere mensen in uw omgeving.
4. Hoe verder? We bespreken sociale steun en hoe nu verder na de cursus.

De cursus vindt wekelijks plaats en elke bijeenkomst duurt twee uur. Na aanmelding voor de cursus vindt er een telefonisch kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek krijgt u uitleg over de cursus, kunt u uw eigen situatie toelichten en wordt er samen met u gekeken of de cursus bij u past.

Beschikbare data
Datum Locatie
16 september 2019 - 13:15 Gebouw Irene, Dorpsstraat Twello
Info & inschrijven
17 september 2019 - 19:00 Burgermeester Drijbersingel 11, Zwolle
Info & inschrijven
14 oktober 2019 - 13:30 Kerk en zalencentrum De Kern, Bouwstraat 23, 7731 CP Ommen
Info & inschrijven

Voorinschrijving


Deze cursus wordt ook regelmatig gegeven binnen andere gemeenten. Houdt deze website in de gaten of schrijf u alvast via onderstaande knop in. Indien deze cursus bij u in de buurt van start gaat, ontvangt u hiervan bericht.