Deze doe- praatgroep is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die opgroeien in een gezin met een ouder met psychische of verslavingsproblematiek. De kinderen begrijpen soms niet wat er aan de hand is. Veel kinderen durven er niet over te praten. Zij piekeren er in hun eentje over, trekken zich terug en raken geïsoleerd. Het is in deze situatie belangrijk dat kinderen zich uiten, omdat anders de kans bestaat dat dit soort gedachten en gevoelens zich opstapelen en uiteindelijk tot problemen leiden.

Daarom is er voor deze kinderen een doe/praatgroep. De kindergroep is géén therapiegroep. Kinderen krijgen de kans om spelenderwijs te leren met hun situatie om te gaan. Er wordt dus niet alleen gepraat, maar ook veel gedaan, zoals tekenen, toneel spelen of video kijken. KOPP voor jou is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en bestaat uit acht bijeenkomsten met mogelijk een terugkombijeenkomst en de mogelijkheid van een ouderavond(en) en/of een individueel eindgesprek met de ouder(s).

In de bijeenkomsten kunnen de kinderen:

  • gezamenlijk leuke activiteiten ondernemen;
  • steun en herkenning bij elkaar vinden;
  • vragen stellen;
  • ervaren dat ze niet de enige zijn.

LET OP! Er zijn "doorlopende" groepen. (Dat staat achter de titel als je hieronder klikt op de rode knop "info en inschrijven".) In dat geval kun je meestal gelijk deelnemen en hoef je je van de genoemde startdatum van de groep niets aan te trekken.

Accepteer eerst de cookies

Voordat u video's op onze site kunt bekijken moet u eerst akkoord gaan met onze cookievoorwaarden.

Ja, ik ga akkoord Meer informatie

 

Beschikbare data
Datum Locatie
09 januari 2020 - 15:30 Dimence Zutphen, Dreef 6-E, 7202 AG ZUTPHEN
Info & inschrijven
12 mei 2020 - 16:00 Dimence Zwolle, Burgemeester Roelenweg 9, 8021 EV ZWOLLE
Info & inschrijven
27 oktober 2020 - 16:00 Dimence Zwolle, Burgemeester Roelenweg 9, 8021 EV ZWOLLE
Info & inschrijven

Niet in jouw gemeente?


Hou mij op de hoogte als deze training in mijn gemeente wordt gegeven.