Deze doe- praatgroep is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die opgroeien in een gezin met een ouder met psychische of verslavingsproblematiek. De kinderen begrijpen soms niet wat er aan de hand is. Veel kinderen durven er niet over te praten. Zij piekeren er in hun eentje over, trekken zich terug en raken geïsoleerd. Het is in deze situatie belangrijk dat kinderen zich uiten, omdat anders de kans bestaat dat dit soort gedachten en gevoelens zich opstapelen en uiteindelijk tot problemen leiden.

Daarom is er voor deze kinderen een doe/praatgroep. De kindergroep is géén therapiegroep. Kinderen krijgen de kans om spelenderwijs te leren met hun situatie om te gaan. Er wordt dus niet alleen gepraat, maar ook veel gedaan, zoals tekenen, toneel spelen of video kijken. KOPP voor jou is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en bestaat uit acht bijeenkomsten met mogelijk een terugkombijeenkomst en de mogelijkheid van een ouderavond(en) en/of een individueel eindgesprek met de ouder(s).

In de bijeenkomsten kunnen de kinderen:
• gezamenlijk leuke activiteiten ondernemen;
• steun en herkenning bij elkaar vinden;
• vragen stellen;
• ervaren dat ze niet de enige zijn.

LET OP! Er zijn "doorlopende" groepen. (Dat staat achter de titel als je hieronder klikt op de rode knop "info en inschrijven".) In dat geval kun je meestal gelijk deelnemen en hoef je je van de genoemde startdatum van de groep niets aan te trekken.

Beschikbare data
Datum Locatie
10 januari 2019 - 15:30 Dreef 6, 7202 AG Zutphen
Info & inschrijven
26 februari 2019 - 15:15 Speeltuinvereniging De Driehoek, Rielerweg 110 te Deventer
Info & inschrijven
12 september 2019 - 15:30 Dimence, Dreef 6E te Zutphen
Info & inschrijven
29 oktober 2019 - 16:00 Dimence Zwolle, Burgemeester Roelenweg 9, 8021 EV ZWOLLE
Info & inschrijven

Voorinschrijving


Deze cursus wordt ook regelmatig gegeven binnen andere gemeenten. Houdt deze website in de gaten of schrijf u alvast via onderstaande knop in. Indien deze cursus bij u in de buurt van start gaat, ontvangt u hiervan bericht.