Vind je het spannend om van groep 8 naar de middelbare school te gaan? Heb je ervaring met pesten of buitengesloten worden? Dat kan je veranderen en sterker in je schoenen komen te  staan! Deze training leert je op jezelf te vertrouwen en een positieve start te maken.

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een grote stap. Als je het op de basisschool niet zo naar je zin hebt, is het vaak extra spannend om naar de middelbare school te gaan. De zomercursus 'Plezier op school' helpt je om een goede start te maken op je nieuwe school.

Zit je in groep acht? Vind je het spannend om naar de middelbare school te gaan? Heb je niet zo veel vriendjes op de basisschool? Of word je gepest? Dan is de cursus 'Plezier op school' iets voor jou.

Bij 'Plezier op school' leer je hoe je sterker in je schoenen kan komen staan tussen alle nieuwe kinderen op de middelbare school. Je leert hoe je nieuwe vrienden kunt maken en hoe je het best kan reageren als iemand vervelend tegen je doet. De cursus bereidt je voor op de middelbare school, zodat je daar met meer zelfvertrouwen naar toe gaat. Dit helpt je om het op de middelbare school naar je zin te krijgen!

In de cursus leer je:

  • Contact te leggen met de nieuwe kinderen in de klas
  • Jezelf een houding te geven binnen je nieuwe klas
  • Hoe je het best kunt omgaan met plagen en pesten
  • Positief (over jezelf) te denken

We doen dat door met elkaar te praten, elkaar tips te geven en door moeilijke situaties te oefenen. Op deze manier helpt de cursus je om met 'Plezier naar school' te gaan!

De cursus duurt twee dagen van 9.00 tot 16.30 uur en gaat van start in de laatste week van de zomervakantie. Voordat de cursus begint, willen we jou en je ouder(s), verzorger(s) uitnodigen om kennis met ons te maken.
We kunnen uitleg geven over de cursus en je kunt ons vragen stellen. Deelname aan de cursus 'Plezier op school' is gratis.

Beschikbare data
Datum Locatie
15 augustus 2022 - 09:30 Zutphen
Info & inschrijven
17 augustus 2022 - 09:30 Voorst
Info & inschrijven
22 augustus 2022 - 09:00 CSG Het Noordik, Krijgerstraat 7, 7671 XW VRIEZENVEEN
Info & inschrijven
22 augustus 2022 - 09:30 Zwolle
Info & inschrijven

Niet in jouw gemeente?


Hou mij op de hoogte als deze training in mijn gemeente wordt gegeven.