Hoe herken je stress? En wanneer wordt deze vorm van spanning negatief? Als je merkt dat bepaalde klachten niet overgaan en gewoon functioneren moeilijker wordt. Deze training leert je stressfactoren herkennen en ontspanning in jezelf te vinden.

Bent u vaak moe? Ziet u er regelmatig tegenop om naar uw werk te gaan? Bent u snel geïrriteerd? Voelt u zich gespannen? Dan heeft u waarschijnlijk last van (werk)stress en is deze training misschien iets voor u!

Stress betekent 'spanning' en dat is niet altijd negatief. Maar teveel of langdurige stress kan leiden tot klachten, bijvoorbeeld hoofdpijn, concentratieproblemen, slecht slapen, prikkelbaar zijn. Daarom is het belangrijk om tijdig iets aan de stressklachten te doen. En u gaat er nu iets mee doen door deze module te volgen.

In deze cursus leert u wat stress is, wat de oorzaken en de gevolgen zijn van stress en hoe u de signalen van stress kunt herkennen. Ook herkent u stressfactoren in uw werk en persoonlijk leven. Aan het eind van de training heeft u een plan gemaakt om uw stress te verminderen.

Voorinschrijving


Deze cursus wordt ook regelmatig gegeven binnen andere gemeenten. Houdt deze website in de gaten of schrijf u alvast via onderstaande knop in. Indien deze cursus bij u in de buurt van start gaat, ontvangt u hiervan bericht.