Overslaan en naar de inhoud gaan

KOPP 4U 12 tot 16 jaar

Iedereen kan ziek worden. Niet alleen lichamelijk ziek, maar ook psychisch ziek of verslaafd. Misschien herken je dit bij je vader of moeder, die in de war is of alcohol of drugs gebruikt. Het is soms moeilijk om daarover te praten, je schaamt je ervoor of je denkt dat je de enige bent. Gek eigenlijk, want het komt echt heel veel voor! En jij kunt er toch niets aan doen? Daarom is er een doe-praatgroep voor jongeren van 12 tot 16 jaar, van wie de vader of moeder psychische problemen heeft of verslaafd is. Je zult horen dat andere jongeren ook merken dat hun vader of moeder wel eens boos is om niets of geen tijd voor ze hebben.

Je kunt er jouw vragen kwijt over de problemen van je ouders, zoals:

  • Wat moet ik doen als mij vader of moeder vreemd doet of zich somber voelt?
  • Kan ik het zelf ook krijgen?
  • Wat vertel ik mijn vrienden en vriendinnen?
  • Mag ik nog wel leuke dingen doen, als het niet goed gaat met mijn ouders?

We hebben een video ontwikkeld voor jongeren die opgroeien in een gezin met ouders met psychische- of verslavingsproblematiek om dit thema bij hen onder de aandacht te brengen.

LET OP! Er zijn "doorlopende" groepen. (Dat staat achter de titel als je hieronder klikt op de rode knop "Houd mij op de hoogte".) In dat geval kun je meestal gelijk deelnemen en hoef je je van de genoemde startdatum van de groep niets aan te trekken.

Beschikbare data

Startdatum Locatie Voor inwoners van gemeente
02-10-2023 Dimence Zwolle, Burgemeester Roelenweg 9, 8021 EV ZWOLLE Zwolle Meer info / Inschrijven

Niet in jouw gemeente?

Onze trainingen worden aangeboden in je eigen gemeente. Staat de training gepland, dan kun je je direct inschrijven in jouw gemeente. Staat jouw gemeente er niet bij? Meld je dan aan via het interesseformulier. We houden je dan op de hoogte zodra de training in jouw gemeente aangeboden wordt.

Houd mij op de hoogte