Alt

Vandaag kregen een viertal vrijwilligers uit handen van Home-Start coördinator Mirjam Frank hun welverdiende certificaat. Na een intensieve training van 6 bijeenkomsten, zijn zij nu officieel Home-Start vrijwilliger. Zij gaan binnenkort aan de slag om gezinnen te ondersteunen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

"Ruimte voor eigen ervaringen delen" "Veel informatie" en  "ik heb voldoende tools gekregen om in vertrouwen te kunnen starten" waren opmerkingen van de pas-geschoolde vrijwilligers. Zij zijn de eerste vrijwilligers in Kampen die deze uitgebreide Home-Start cursus gevolgd hebben. Nu nog een Verklaring Omtrent Gedrag ontvangen, en de vier vrijwilligers kunnen aan de slag. "Er is al volop vraag" stelt Mirjam Frank. "Ik heb al een aantal verzoeken gekregen van gezinnen die wat hulp kunnen gebruiken". Binnen het project Home-Start Kampen wordt achter de schermen intensief samengewerkt met het LOK. Samen met deze vrijwilligersorganisatie worden zo veel mogelijk gezinnen (met kinderen onder de 12 jaar)  ondersteuning geboden. Door “een maatje te zijn”, door het bieden van een luisterend oor, ondersteuning in de opvoeding, hulp bij het doorbreken van sociaal isolement en praktische hulp & steun.

Home-Start Kampen werkt nauw samen met het Landelijk Steunpunt van Home-Start  om zo de kwaliteit van het werk te ontwikkelen en te borgen en is mogelijk door de subsidieregeling innovatie sociaal domein van de gemeente Kampen.