Alt

PERSBERICHT

 

Deventer, 26-02-2019
 

Start piep zei de muis-club!

 

Op de volgende data start dé club voor kinderen van 4 tot 8 jaar die opgroeien in een gezin/omgeving met stress, spanning. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz voor deze kinderen de gratis kinderclub “Piep zei de muis”. Hier leren de kinderen, samen met handpop Piep de muis, op een luchtige manier met lastige situaties en emoties om te gaan.

maandagmiddag  4 maart 15:30 uur OBS de Wereldboom, Bosrand 6, 7602 CH Almelo
donderdagmiddag 7 maart 15:30 uur Dimence Zwolle, Burgemeester Roelenweg 9, 8021 EV ZWOLLE
dinsdagmiddag 12 maart 15:30 uur de Stuw (locatie onder voorbehoud), De Stuwdijk 4, 7772 AW Hardenberg
maandagmiddag 18 maart om 15.15 uur (Speeltuinvereniging de Driehoek in Deventer

De club ‘Piep zei de muis’ is er voor alle kinderen die in hun gezin/omgeving stressvolle dingen meemaken. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld ouders die veel ruziën, of een ouder die (psychisch) ziek is, een (heftige) scheiding of schulden. Maar ook een broer/zus die met gedrag veel aandacht opeist. Spelenderwijs leren de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven.

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen en leren zo met hun emoties om te gaan. Met Piep maken de kinderen in 14 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Soms heeft Piep dingen meegemaakt die spannend waren, of niet zo leuk. Piep was toen bang, of een beetje verdrietig. Een andere keer is Piep juist heel bij. Want het is ook belangrijk om stil te staan bij waar je blij van wordt en waar je trots op bent. Door met andere kinderen in een groep te zitten, waar het thuis soms ook wat moeilijker gaat, geeft ook het gevoel dat je niet de enige bent. Dat helpt hem om zich prettiger te voelen.

Naast de kinderclub  zijn er ook voor 5 bijeenkomsten voor de ouders. Ouders krijgen informatie over wat het voor het kind betekent, wat zij nodig hebben en wat de kinderen leren bij Piep. Maar ook goed voor jezelf zorgen als ouder, opvoedvaardigheden en ruimte om van gedachten te wisselen met andere ouders.

Meer informatie over ‘Piep zei de muis’ of aanmelden kan via telefoon: 0570-604900 of is te vinden op:
https://www.impluz.nl/cursussen/piep-zei-de-muis.