Zowel Landelijk als in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe stijgt het aantal meldingen van verwarde personen. Kom jij in je werk of dagelijks leven wel eens mensen tegen die verward gedrag vertonen? En vind je het soms lastig om daarmee om te gaan? Meld je dan aan voor de training Grip op verwardheid.

Grip op Verwardheid bestaat uit Mental Health First Aid en Effectief Communiceren.  Deze training is één van de onderdelen van de aanpak Personen met Verward Gedrag van regio IJsselland. Die aanpak komt voort uit de opdracht aan alle Nederlandse gemeenten  om de zorg en ondersteuning aan personen met verward gedrag te verbeteren.

Oorzaken voor verward gedrag

In de training wordt aandacht besteed aan veel voorkomende oorzaken van verward gedrag. Naast psychische problemen, kunnen ook niet aangeboren hersenletsel, autisme spectrum stoornissen en dementie oorzaken zijn voor verward gedrag.

Waarom Grip op Verwardheid?

Door het volgen van Grip op Verwardheid vergroot u uw kennis en ontwikkelt u vaardigheden om deze situaties optimaal tegemoet te treden. Daarmee helpt u mensen met een psychisch probleem of verward gedrag. U voorkomt ook onduidelijkheid, chaos en crisis voor anderen in hun omgeving. U kent uw persoonlijke communicatieve vaardigheden en weet hoe deze te benutten. In de training leert u vooral in een vroeg stadium signalen te herkennen en situaties rondom verward gedrag zoals we deze vaak in de media tegenkomen te voorkomen.

Naast de training kunnen er ook workshops op aanvraag aangeboden worden. Wilt u voor uw vereniging, organisatie of initiatief gebruik maken van onze workshops, bijvoorbeeld omdat u een themabijeenkomst over verward gedrag of niet zichtbare beperkingen organiseert? Of wilt u met uw medewerkers, vrijwilligers of anderszijds betrokkenen graag meer informatie over verward/onbegrepen gedrag of de inhoud van de training grip op verwardheid? Dan kunt u ons benaderen voor een workshop.  Klik hier voor meer informatie over de workshops.

Ontwikkeld door …

De training is ontwikkeld door Impluz (onderdeel van de Dimence Groep) en MEE IJsseloevers.

Praktische informatie Grip Op Verwardheid Raalte, Olst-Wijhe

* De training wordt gegeven door gecertificeerde trainers van Impluz en MEE IJsseloevers

*De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van een hele dag en 3 bijeenkomsten van een halve dag

*Maximaal 15 deelnemers per training

*De training is een samenvoeging van Mental Health First Aid (MHFA) en 'effectief communiceren bij mensen met een beperking'. MHFA is een van de weinige trainingen op dit gebied die wetenschappelijk is onderbouwd. Je ontvangt na afronding van de training dan ook een erkend certificaat van Mental Health First Aid Nederland. 'Effectief communiceren' is een beproefde training van MEE IJsseloevers; deelname aan deze training levert accreditatiepunten op bij diverse registers, zoals kwaliteitsregister V&V, register Zorgprofessionals, Registerplein, SKJ, LV POH GGZ, NvvPO en kwaliteitsregister kraamverzorgenden.

*De Eigen bijdrage voor deelname aan de training is voor vrijwilligers kosteloos en voor professionals 50,- euro

 

Wanneer vinden de trainingen plaats:

 

Training 5: woensdag 10 april en woensdag 17 april, van 9.00 uur-16.00 uur___woensdag 24 april, woensdag 8 mei en woensdag 22 mei van 9.00 uur-12.30 uur

 

Training 6: dinsdag 14 mei, van 9.00 uur-16.00 uur___dinsdag 28 mei van 13.30 uur-17.00 uur,  dinsdag 4 juni en dinsdag 11 juni, van 9.00 uur-16.00 uur

Wilt u deze training volgen? Klik dan hier om het aanmeldformulier in te vullen

 

N.B. Om een nog onbekende reden krijgen sommige mensen die zich aanmelden geen bevestiging van hun hun aanmelding. Is dit het geval bij u, stuur dan een mail naar: gripopverwardheid@meeijsseloevers.nl