Betrokken Omgeving

Ben jij de naaste of betrokkenen van iemand met psychische problemen? Dan is deze training bedoeld voor jou! Want het is belangrijk dat je jezelf niet overbelast. Met dit training bewaak je de balans en goede zorg voor jezelf.

De cursus 'Betrokken omgeving' is voor partner(s), ouder(s) en andere naastbetrokkenen van mensen met psychische problemen, bijvoorbeeld ADHD, angststoornis, depressie, borderline en schizofrenie. Het doel van de training is om u beter te laten omgaan met de situatie waarin u zich nu bevindt en om ervoor te zorgen dat u niet overbelast wordt. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten met elk een apart thema:

1. Draaglast en draagkracht: het vinden van een balans tussen het zorgen voor een dierbare en uw eigen activiteiten.
2. Denken, voelen en doen: hierbij leert u voor uzelf zorgen en anders denken.
3. 'Ik' in contact met anderen: u krijgt handvatten om beter te communiceren met uw dierbaren en andere mensen in uw omgeving.
4. Hoe verder? We bespreken sociale steun en hoe nu verder na de cursus.

De cursus vindt wekelijks plaats en elke bijeenkomst duurt twee uur. Na aanmelding voor de cursus vindt er een telefonisch kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek krijgt u uitleg over de cursus, kunt u uw eigen situatie toelichten en wordt er samen met u gekeken of de cursus bij u past.

Beschikbare data

Startdatum Locatie Voor inwoners van gemeente
07-03-2023 de Wiekstee, Hardenberg Hardenberg Meer info / Inschrijven
04-04-2023 Nijverdal Hellendoorn Meer info / Inschrijven