Overslaan en naar de inhoud gaan

Betrokken Omgeving, Mantelzorger in Balans

Ben jij de naaste of betrokkene van iemand met psychische problemen? Dan is deze training bedoeld voor jou!

Want het is belangrijk dat je jezelf niet overbelast. Met deze training bewaak je de balans en goede zorg voor jezelf.

De cursus 'Betrokken omgeving' is voor partner(s), ouder(s) en andere naastbetrokkenen van mensen met psychische problemen, bijvoorbeeld ADHD, angststoornis, depressie, borderline en schizofrenie. Het doel van de training is om u beter te laten omgaan met de situatie waarin u zich nu bevindt en om ervoor te zorgen dat u niet overbelast wordt. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten met elk een apart thema:

1. Draaglast en draagkracht: het vinden van een balans tussen het zorgen voor een dierbare en uw eigen activiteiten.
2. Denken, voelen en doen: hierbij leert u voor uzelf zorgen en anders denken.
3. 'Ik' in contact met anderen: u krijgt handvatten om beter te communiceren met uw dierbaren en andere mensen in uw omgeving.
4. Hoe verder? We bespreken sociale steun en hoe nu verder na de cursus.

De cursus vindt wekelijks plaats en elke bijeenkomst duurt twee uur. Na aanmelding voor de cursus vindt er een telefonisch kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek krijgt u uitleg over de cursus, kunt u uw eigen situatie toelichten en wordt er samen met u gekeken of de cursus bij u past.

De training is specifiek bedoeld voor de inwoners van de betreffende gemeente. De kosten worden door de gemeente gedragen; voor de deelnemers is de training gratis. 

In LOCHEM start een training op 30 september 2024.
Voor een deze training in Lochem dient de aanmelding bij onze samenwerkingspartner Stichting Welzijn Lochem te worden gedaan. Via Marieke Muilerman [email protected]