Een goed begin! Van basisschool naar middelbare school

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een grote stap. Als je het op de basisschool niet zo naar je zin hebt, is het vaak extra spannend om naar de middelbare school te gaan. De zomercursus 'Een goed begin!' helpt je om een goede start te maken op je nieuwe school.

Voor achtstegroepers met ADHD of autisme
'Een goed begin!' is er voor kinderen uit groep 8 met ADHD of een vorm van autisme. Vind je het spannend om naar de middelbare school te gaan? Heb je niet zoveel vriendjes op de basisschool? Of word je gepest? Dan is de cursus 'Een goed begin!' iets voor jou.

Meer zelfvertrouwen en positief denken
In de zomercursus 'Een goed begin!' leer je hoe je sterker in je schoenen kan staan tussen alle nieuwe kinderen op de middelbare school. Je leert hoe je nieuwe vrienden maakt en hoe je het best kan reageren als iemand vervelend tegen je doet. De cursus bereidt je voor op de middelbare school, zodat je daar met meer zelfvertrouwen naar toe gaat. Dit helpt je om het op de middelbare school naar je zin te krijgen! In de zomercursus leer je:

  • contact leggen met de nieuwe kinderen in je klas
  • jezelf een houding te geven binnen je nieuwe klas
  • hoe je het best kunt omgaan met plagen en pesten
  • positief (over jezelf) te denken.

We doen dat door met elkaar te praten, elkaar tips te geven en door moeilijke situaties te oefenen. Op deze manier helpt de cursus je om met 'Een goed begin!' naar de brugklas te gaan!

De cursus bestaat uit twee cursusdagen van 9.30 tot 14.30 uur. Voordat de cursus begint, word je samen met je ouder(s)/verzorger(s) uitgenodigd om kennis met ons te maken. We geven uitleg over de cursus en je kunt ons vragen stellen.

Niet in jouw gemeente?

Onze trainingen worden aangeboden in je eigen gemeente. Staat de training gepland, dan kun je je direct inschrijven in jouw gemeente. Staat jouw gemeente er niet bij? Meld je dan aan via het interesseformulier. We houden je dan op de hoogte zodra de training in jouw gemeente aangeboden wordt.

Houd mij op de hoogte