Overslaan en naar de inhoud gaan

KOPP Voor jou 8-12 jr

Deze doe- praatgroep is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die opgroeien in een gezin met een ouder met psychische of verslavingsproblematiek. De kinderen begrijpen soms niet wat er aan de hand is. Veel kinderen durven er niet over te praten. Zij piekeren er in hun eentje over, trekken zich terug en raken geïsoleerd. Het is in deze situatie belangrijk dat kinderen zich uiten, omdat anders de kans bestaat dat dit soort gedachten en gevoelens zich opstapelen en uiteindelijk tot problemen leiden.Daarom is er voor deze kinderen een doe/praatgroep. De kindergroep is géén therapiegroep. Kinderen krijgen de kans om spelenderwijs te leren met hun situatie om te gaan. Er wordt dus niet alleen gepraat, maar ook veel gedaan, zoals tekenen, toneel spelen of video kijken. KOPP voor jou is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en bestaat uit acht bijeenkomsten met mogelijk een terugkombijeenkomst en de mogelijkheid van een ouderavond(en) en/of een individueel eindgesprek met de ouder(s).In de bijeenkomsten kunnen de kinderen:

  • gezamenlijk leuke activiteiten ondernemen;
  • steun en herkenning bij elkaar vinden;
  • vragen stellen;
  • ervaren dat ze niet de enige zijn.

LET OP! Er zijn "doorlopende" groepen. (Dat staat achter de titel als je hieronder klikt op de rode knop "houd mij op de hoogte".) In dat geval kun je meestal gelijk deelnemen en hoef je je van de genoemde startdatum van de groep niets aan te trekken.We hebben een video ontwikkeld voor jongeren die opgroeien in een gezin met ouders met psychische- of verslavingsproblematiek om dit thema bij hen onder de aandacht te brengen.

Niet in jouw gemeente?

Onze trainingen worden aangeboden in je eigen gemeente. Staat de training gepland, dan kun je je direct inschrijven in jouw gemeente. Staat jouw gemeente er niet bij? Meld je dan aan via het interesseformulier. We houden je dan op de hoogte zodra de training in jouw gemeente aangeboden wordt.

Houd mij op de hoogte