Plezier op school (voor leerlingen die naar de brugklas gaan)

Vind je het spannend om van groep 8 naar de middelbare school te gaan? Heb je ervaring met pesten of buitengesloten worden? Dat kan je veranderen en sterker in je schoenen komen te  staan! Deze training leert je op jezelf te vertrouwen en een positieve start te maken.

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een grote stap. Als je het op de basisschool niet zo naar je zin hebt, is het vaak extra spannend om naar de middelbare school te gaan. De zomercursus 'Plezier op school' helpt je om een goede start te maken op je nieuwe school.

Zit je in groep acht? Vind je het spannend om naar de middelbare school te gaan? Heb je niet zo veel vriendjes op de basisschool? Of word je gepest? Dan is de cursus 'Plezier op school' iets voor jou.

Bij 'Plezier op school' leer je hoe je sterker in je schoenen kan komen staan tussen alle nieuwe kinderen op de middelbare school. Je leert hoe je nieuwe vrienden kunt maken en hoe je het best kan reageren als iemand vervelend tegen je doet. De cursus bereidt je voor op de middelbare school, zodat je daar met meer zelfvertrouwen naar toe gaat. Dit helpt je om het op de middelbare school naar je zin te krijgen!

In de cursus leer je:

  • Contact te leggen met de nieuwe kinderen in de klas
  • Jezelf een houding te geven binnen je nieuwe klas
  • Hoe je het best kunt omgaan met plagen en pesten
  • Positief (over jezelf) te denken

We doen dat door met elkaar te praten, elkaar tips te geven en door moeilijke situaties te oefenen. Op deze manier helpt de cursus je om met 'Plezier naar school' te gaan!

De cursus duurt twee dagen van 9.00 tot 16.30 uur en gaat van start in de laatste week van de zomervakantie. Voordat de cursus begint, willen we jou en je ouder(s), verzorger(s) uitnodigen om kennis met ons te maken.
We kunnen uitleg geven over de cursus en je kunt ons vragen stellen. Deelname aan de cursus 'Plezier op school' is gratis.

Beschikbare data

Startdatum Locatie Voor inwoners van gemeente
15-08-2022 Wijkcentrum de Uitwijk in Zutphen, De Brink 116, 7206 KD ZUTPHEN Zutphen Meer info / Inschrijven
22-08-2022 Stadkamer Zwolle Centrum, Zeven Alleetjes 1-a, 8011 CV ZWOLLE Zwolle Meer info / Inschrijven
22-08-2022 CSG Het Noordik, Krijgerstraat 7, 7671 XW VRIEZENVEEN Twenterand Meer info / Inschrijven

Niet in jouw gemeente?

Onze trainingen worden aangeboden in je eigen gemeente. Staat de training gepland, dan kun je je direct inschrijven in jouw gemeente. Staat jouw gemeente er niet bij? Meld je dan aan via het interesseformulier. We houden je dan op de hoogte zodra de training in jouw gemeente aangeboden wordt.

Houd mij op de hoogte