Wat betekent het om een volwassen KOPP-kind te zijn?
Een KOPP-kind groeit op met één of beide ouders die psychische problemen of verslavingsproblemen hebben.
Veel volwassenen die zijn opgegroeid met ouders met psychische problemen of verslavingsproblematiek herkennen pas later in hun leven de impact hiervan op hun eigen gedrag en welzijn. Een veelvoorkomend kenmerk is de moeite om persoonlijke grenzen aan te geven, wat vaak gepaard gaat met een constante staat van spanning.
KOPP-kinderen houden veelal hun gevoelens en ervaringen voor zichzelf, in een poging om zo normaal mogelijk te lijken. De erkenning van hun situatie en de bijbehorende gevoelens kan echter een bevrijdend effect hebben. Dit proces van erkenning en herkenning helpt niet alleen in hun persoonlijke leven, maar ook in hun professionele functioneren.
Tijdens de voorlichting over volwassen KOPP kinderen deelt een ervaringsdeskundige haar persoonlijke ervaringen als KOPP-kind.
Het uitwisselen van ervaringen biedt waardevolle inzichten en steun, en benadrukt het belang van een open dialoog over de uitdagingen en veerkracht van KOPP-kinderen. De voorlichting is een avond vol herkenning, steun en nieuwe inzichten!
Niet in jouw gemeente?
Onze trainingen worden aangeboden in je eigen gemeente. Staat de training gepland, dan kun je je direct inschrijven in jouw gemeente. Staat jouw gemeente er niet bij? Meld je dan aan via het interesseformulier. We houden je dan op de hoogte zodra de training in jouw gemeente aangeboden wordt.
Houd mij op de hoogte