Overslaan en naar de inhoud gaan
Jongeren op straat

Veerkracht als het tegenzit

Jongeren hebben van nature de nodige veerkracht om met tegenslagen om te gaan. Toch blijkt deze veerkracht op dit moment bij veel jongeren ontoereikend. 
Ze raken overprikkeld op school en klagen over druk en stress. Ze hebben moeite in het omgaan met tegenslagen en frustraties. Jongeren piekeren veel en slagen slecht bleek uit de jeugdmonitor van de GGD. Sommigen hebben last van somberheid en angst of paniek. Meiden voelen zich via sociale media onder druk gezet om aan een ideaalbeeld te voldoen en zijn hier veel tijd mee kwijt. 

Is dit herkenbaar? Ervaar jij regelmatig stress of ben je bang en bezorgd over je toekomst? Ook kan het zijn dat je veel negatieve gedachten hebt, je regelmatig somber en/of prikkelbaar voelt.

Wil je samen met andere jongeren leren hoe je met deze klachten om kunt gaan? Meld je dan aan voor onze training.

Wat komt aan bod:

  • Omgaan met tegenslagen en frustraties
  • Wat heeft corona voor jou betekend?
  • Gevoelens en gedachten
  • Omgaan met stress
  • Angst de baas worden
  • Waar kun je hulp vinden
  • Een plan maken voor de komende periode

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1,5 uur.

We praten met elkaar, maar doen ook veel leuke praktische oefeningen. Er is ruimte voor onderlinge uitwisseling van ervaringen en tips.

Voor wie?

Jongeren uit het voortgezet onderwijs die last hebben van lichte mentale klachten zoals hierboven beschreven.

Kosten

De training is specifiek bedoeld voor de inwoners van de betreffende gemeente. De kosten worden door de gemeente gedragen; voor de deelnemers is de training gratis.

Beschikbare data

Startdatum Locatie Voor inwoners van gemeente
05-11-2024 Lochem Meer info / Inschrijven

Niet in jouw gemeente?

Onze trainingen worden aangeboden in je eigen gemeente. Staat de training gepland, dan kun je je direct inschrijven in jouw gemeente. Staat jouw gemeente er niet bij? Meld je dan aan via het interesseformulier. We houden je dan op de hoogte zodra de training in jouw gemeente aangeboden wordt.

Houd mij op de hoogte