Overslaan en naar de inhoud gaan
Groepsles

Trainingen en cursussen

Over Preventie

Vaardigheden voor het leven leer je onderweg

Impluz Preventie ontwikkelt programma’s en biedt (preventie-)trainingen, cursussen en interventies zoals MeeleefGezin om positieve gezondheid en welzijn in brede zin te bevorderen. Of je je nou als volwassene wilt ontwikkelen, op zoek bent naar meer balans in je gezin of dat je een cursus voor je kind of juist voor je medewerkers zoekt; al ons aanbod richt zich op het vergroten van de veerkracht om beter om te kunnen gaan met de uitdagingen in het dagelijks leven. Van mindfulness tot verbeteren van de relatie ouder/kind, van cursussen voor kinderen tot MHFA-trainingen of aanbod voor professionals. Wat past bij jou?

Voor particulieren én professionals

Particulieren - Kijk bij trainingen en selecteer jouw eigen gemeente voor het actuele aanbod. Als jouw gemeente er niet bij staat, kun je je aanmelden via een interesseformulier. We informeren je dan als de cursus in jouw gemeente gepland wordt.

Professionals - Trainingen en programma's voor professionals om je eigen deskundigheid op peil te houden. Of om als organisatie of instelling een programma in te zetten voor medewerkers of deelnemers/scholieren.

Het aanbod varieert van cursussen, trainingen, groepswerk, lesprogramma’s en één-op-één-begeleiding. Van online tot face-to-face of een combinatie hiervan (blended). Ook bieden we via MeeleefGezin informele steun aan kinderen in gezinnen van wie een ouder met psychische problematiek te maken heeft.

MeeleefGezin bij Impluz

Informele steun voor kwetsbare jonge kinderen

MeeleefGezin zorgt voor een koppeling tussen een vrijwillig meeleefgezin en een ander gezin. Er wordt vrijwillig opvang geboden aan een jong kind van wie de ouders psychische problemen hebben. Het kind doet dan positieve ervaringen op in een vertrouwde en stabiele ‘tweede’ omgeving. Deze ervaring draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van een kind. Maar deze opvangvorm ontlast ook de ouders en draagt bij aan hun eigen welzijn en aan de relatie met hun kind(eren). MeeleefGezin valt sinds 1 januari 2022 onder Impluz. Lees meer op: www.meeleefgezin.nl.

Nieuws

Read more about NIEUW: podcast over Impluz
kind doet handstand
Algemeen

NIEUW: podcast over Impluz

Marjolein en Folkert leggen ons in de aflevering uit wat Impluz doet, wat hun persoonlijke drijfveren zijn en waar ze tegenaan lopen. Beluister de podcast via: https://open.spotify.com/episode
Lees meer
Read more about Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP
Voordeur met fietsen ervoor
Preventie

Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP

Met KOPP worden Kinderen van Ouders met Psychische Problemen bedoeld. Voor deze kinderen/jongeren is het opgroeien in een gezin waar veel spanning of zorgen zijn niet eenvoudig. Het kan variëren van
Lees meer

Kies de training die bij jou past

Kies een cursus voor je eigen ontwikkeling, voor meer balans of meer veerkracht in je dagelijks leven. Of volg een training als professional om je deskundigheid op peil te houden of om een training of een programma voor specifieke doelgroepen in jouw organisatie uit te laten voeren.