Overslaan en naar de inhoud gaan
ouders met kind blij

Gehechtheid in één dag

Koptekst
In het kort

Inhoud

De training Gehechtheid in één dag helpt jou als professional om de emotionele band tussen een kind en een opvoeder te versterken. Hechting is een belangrijk concept in de kinder- en jeugdhulpverlening.

Koptekst
Inhoud

Inhoud

De emotionele band tussen een kind en zijn/haar opvoeder kan soms wat ondersteuning gebruiken. Denk hierbij aan elkaar leren begrijpen, elkaar te respecteren maar ook een goede relatie met elkaar opbouwen. Deze ondersteuning kun jij bieden na het volgen van de training Gehechtheid in één dag.

Koptekst
Achtergrond

Inhoud

Weten-Herkennen-Doen staat centraal tijdens deze training. Zowel theoretisch als praktisch. Dit sluit aan bij de diverse werkgebieden van de deelnemers.

Koptekst
Opbouw

Inhoud

De dag is volledig toegespitst op het werkveld van de betrokken deelnemers. Mogelijk wordt er in subgroepen gewerkt. Dat is uitermate geschikt om doeltreffend bezig te zijn met datgene dat voor de deelnemers belangrijk en toepasbaar is. Het ‘Weten-Herkennen-Doen’ gaat over:

  • Hechtingsstijlen.
  • Hechtingsverstoringen.
  • Kenmerkende gedragingen van ouder en kind.
  • Representaties.
  • Diagnostiek, begeleiding en behandeling.

Koptekst
Wie geven deze training

Inhoud

De training wordt gegeven door een GZ psycholoog en/of klinisch psycholoog.

Koptekst
Resultaat

Inhoud

Na het volgen van de training Gehechtheid in één dag kun jij, in jouw begeleiding van ouders/verzorgers/groepsbegeleiders, hen leren om elkaar beter te observeren en hen meer vaardigheden aan te reiken om emoties te hanteren bij het kind en van zichzelf. Van herkennen en in gesprek zijn over gehechtheid met ouders/verzorgers/groepsbegeleiders, tot vormgeven en uitzetten van een behandeltraject.

Koptekst
Voor wie

Inhoud

De training Gehechtheid in één dag is voor professionals in de zorg. Van basiszorg tot specialistische zorg. Denk aan jeugd GGZ/psychiatrie, pedagogisch medewerkers, maatschappelijk werkenden, consultatiebureau artsen, jeugdverpleegkundigen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, (GZ) psychologen en psychotherapeuten.

Koptekst
Praktische informatie

Inhoud

Cursusduur

De cursus duurt 1 dag van 6 uur.

Aantal deelnemers

De training Gehechtheid in één dag bieden wij aan bij minimaal 6 deelnemers, maximaal 15 deelnemers.

Koptekst
Kosten

Inhoud

Onze trainingen bieden wij in principe incompany aan. Wil je graag een training op open inschrijving bij ons volgen? Neem dan contact met ons op.

Incompany training met 6 t/m 8 deelnemers: € 3.500,- (excl. btw).
Incompany training met 9 t/m 15 deelnemers: € 5.800,- (excl. btw).

De kosten voor een open inschrijving bedragen € 580,- (excl. btw) per deelnemer.

Koptekst
Locatie

Inhoud

Wij verzorgen de training Gehechtheid in één dag incompany op een door jou gewenste locatie.

Meer weten

Wil je meer weten over de training Gehechtheid in één dag of heb je interesse? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. Liever telefonisch contact? Dat kan! Bel ons gerust via telefoonnummer 0570 - 604 900.

Ik heb interesse!

Velden met een zijn noodzakelijk
Indien van toepassing
Indien van toepassing

De Dimence Groep respecteert een ieders privacy. Met de verstrekte gegevens gaan wij integer en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid om. Voor meer informatie over hoe wij uw persoonsgegevens verwerken, zie graag onze privacy- en cookieverklaring