Overslaan en naar de inhoud gaan

Billy Boem (8-12 jaar)

Billy Boem neemt jou mee in de doldwaze wereld van gevoelens en emoties. Al spelenderwijs maak je van alles mee en oefen je met andere kinderen hoe je je gevoel herkent en uit. Hierdoor leer je beter omgaan met spannende situaties. 

Kinderen kunnen extra steun nodig hebben doordat een ouder, broertje/zusje psychische klachten heeft of veel aandacht vraagt, ouders gescheiden zijn, er veel ruzie is of dat er financiële problemen zijn. Bij de Billy Boem club leren kinderen spelenderwijs hoe zij zich gemakkelijker kunnen uiten, hoe zij met hun eigen emoties en de situatie thuis om kunnen gaan. 

Deze kinderclub is voor kinderen van 8 tot 12 jaar en is afgestemd op de belevingswereld van het kind. De kinderen knutselen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een grote rol. Met Billy Boem gaan de kinderen in 10 bijeenkomsten van anderhalf uur op avontuur. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten. Er worden vaardigheden geoefend en de kinderen krijgen tips.

Voor ouders zijn er 3 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen centraal staan. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen.

De training is specifiek bedoeld voor de inwoners van de betreffende gemeente. De kosten worden door de gemeente gedragen; voor de deelnemers is de training gratis. 

De groep die in Almelo wordt aangeboden worden begeleid door professionals van Avedan, Mediant, Impluz, SMD en Wijkracht begeleiden de groep. Kinderen uit heel Twente kunnen meedoen.

Beschikbare data

Startdatum Locatie Voor inwoners van gemeente
16-09-2024 Twenterand Meer info / Inschrijven
01-10-2024 Eniver, ALMELO Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand, Wierden Meer info / Inschrijven
07-10-2024 Wijkvereniging/speeltuin De Driehoek, Rielerweg 110, 7416 ZJ DEVENTER Deventer, Lochem, Olst-Wijhe Meer info / Inschrijven

Niet in jouw gemeente?

Onze trainingen worden aangeboden in je eigen gemeente. Staat de training gepland, dan kun je je direct inschrijven in jouw gemeente. Staat jouw gemeente er niet bij? Meld je dan aan via het interesseformulier. We houden je dan op de hoogte zodra de training in jouw gemeente aangeboden wordt.

Houd mij op de hoogte