Overslaan en naar de inhoud gaan

Kennismaken met Mindfulness

Neemt de drukte van alledag jou ook in beslag? Voel je je soms gestrest? Heb je het gevoel alle ballen in de lucht te moeten houden? Zou je meer in het moment willen leven? Heb je al vaker gehoord van mindfulness, maar weet je niet precies wat het inhoudt? Dan is deze training perfect voor jou!

De training kennismaken met mindfulness is bedoeld voor volwassenen met klachten van stress, spanning, somberheid, piekeren, niet lekker in je vel zitten, psychosomatische klachten, concentratieproblemen en/of gejaagdheid. In de drukte van alledag vergeet je vaak te genieten van het moment. Het kan zijn dat je je zorgen maakt over de toekomst of ben je met je gedachten bij het verleden. Met mindfulness leert jou beter te luisteren naar jouw lichaam en zo kunnen klachten voorkomen worden.

Mindfulness kan leiden tot een hogere kwaliteit van leven en het gevoel meer grip op je leven te hebben.

"Ik mag vertrouwen op mijn ademhaling. Ik weet nu dat ik mijn gedachten kan stoppen en het is me duidelijk wat voor mij vervolgstappen zijn." Deelnemer training

Tijdens de training maak je kennis met mindfulness . Je leert omgaan met stress, piekergedachten en irritaties. Je ontdekt hoe je afstand kunt nemen van deze gedachten en gevoelens. Door je aandacht te sturen, kun je bewuster reageren en zul je meer ontspanning ervaren. Meer in het hier en nu aanwezig zijn, kan voorkomen dat je overbelast raakt.

"Door dingen met aandacht te doen, word je rustiger. Het was een duidelijke cursus met veel ideeën over hoe je Mindfulness kunt toepassen." Deelnemer training

In de groep komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • aandachtige bewegingsoefeningen,
  • ademhalingsoefeningen,
  • ontspanningstechnieken
  • zitten in aandacht.

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur.

De training is specifiek bedoeld voor de inwoners van de betreffende gemeente. De kosten worden door de gemeente gedragen; voor de deelnemers is de training gratis. 

Op 16 september 2024 start in Voorst (Twello) een training kennismaken met Mindfulness speciaal voor vrijwilligers. Aanmelden kan bij Esther van Dijk [email protected] tel 06-19 41 50 60 

 

 

 

       

 

Beschikbare data

Startdatum Locatie Voor inwoners van gemeente
05-11-2024 Hardenberg Meer info / Inschrijven

Niet in jouw gemeente?

Onze trainingen worden aangeboden in je eigen gemeente. Staat de training gepland, dan kun je je direct inschrijven in jouw gemeente. Staat jouw gemeente er niet bij? Meld je dan aan via het interesseformulier. We houden je dan op de hoogte zodra de training in jouw gemeente aangeboden wordt.

Houd mij op de hoogte