Kennismaken met Mindfulness

Mindfulness is bedoeld voor volwassenen met klachten van stress, spanning, somberheid, piekeren, niet lekker in je vel zitten, psychosomatische klachten, concentratieproblemen of gejaagdheid. In de drukte van alledag vergeten mensen vaak te genieten van en te leven in het moment. Zij maken zich zorgen over de toekomst of zijn met hun gedachten bij het verleden. Met mindfulness leert u beter te luisteren naar uw lichaam en kunt u klachten voorkomen. Wilt u bewuster en met meer aandacht luisteren naar (de grenzen van) uw lichaam en zo meer ontspannen in het hier en nu? Dan is deze mindfulnesstraining iets voor u.

In de training Mindfulness leert u invloed uitoefenen op uw eigen gezondheid en welbevinden door een andere manier van aandacht geven aan uw klachten. U leert aandacht te hebben voor gedachten, lichamelijke reacties en gevoelens die zich op een bepaald moment voordoen. Door anders te reageren op signalen van uw lichaam en geest wordt betere ontspanning mogelijk. In de groep komen de volgende onderwerpen aan bod: aandachtige bewegingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken en zitten in aandacht.

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten, 1 keer per week. De duur van de les is 2 uur.

Ervaringen van deelnemers:

  • "Het heeft me geholpen met vertrouwen in mezelf en met mijn paniek en angst." - deze deelnemer heeft geen paniekaanval meer gehad sinds de cursus.
  • "Ik mag vertrouwen op mijn ademhaling. Ik weet nu dat ik mijn gedachten kan stoppen en het is me duidelijk van voor mij vervolgstappen zijn."
  • "De cursus heeft me rust en aandacht voor mezelf gebracht."
  • "Door dingen met aandacht te doen, word je rustiger. Het was een duidelijke cursus met veel ideeën over hoe je Mindfulness kunt toepassen."
  •  

Beschikbare data

Startdatum Locatie Voor inwoners van gemeente
06-09-2022 Buurthuis Ommerkanaal, Ommerkanaal West 22, 7731 XR OMMEN Ommen Meer info / Inschrijven
26-10-2022 Carinova-gebouw Staphorst, Hoogeweg 30, 7951 DV STAPHORST Staphorst Meer info / Inschrijven

Niet in jouw gemeente?

Onze trainingen worden aangeboden in je eigen gemeente. Staat de training gepland, dan kun je je direct inschrijven in jouw gemeente. Staat jouw gemeente er niet bij? Meld je dan aan via het interesseformulier. We houden je dan op de hoogte zodra de training in jouw gemeente aangeboden wordt.

Houd mij op de hoogte