Overslaan en naar de inhoud gaan
Kinderen bij elkaar

KOPP gezinsgesprekken

“En hoe gaat het nu met de kinderen?” Als ouders psychische problemen hebben, kan dat voor kinderen verwarrend en/of beangstigend zijn. Impluz biedt ondersteuning voor jou en je kind(eren) in de vorm van informatieve gesprekken.

Kinderen kunnen heel verschillend op deze situatie reageren. Dat is mede afhankelijk van de leeftijd en het karakter van het kind. Veel kinderen lijken zich goed aan te passen aan de thuissituatie. Toch kan dit schijn zijn. Kinderen zijn geneigd om hun eigen problemen en vragen voor zich te houden, omdat ze het hun ouder(s) niet lastig willen maken vanuit liefde. Om te voorkomen dat jullie kinderen (later) zelf problemen krijgen of met vragen blijven rondlopen, biedt Impluz gezinsgesprekken aan. Hierin wordt onder andere gesproken over wat er aan de hand is thuis. Dit kan je kind helpen te uiten wat hij/zij denkt of voelt.

Het doel van de gesprekken is om je gezin te ondersteunen en je te helpen om met je kinderen te praten over jullie thuissituatie. Wat extra hulp en steun is in deze periode heel belangrijk, daar kunnen familie en vrienden vaak ook een rol spelen. Impluz hoopt op met de KOPP gezinsgesprekken ook haar steentje bij te dragen. We zijn er dus niet om te controleren of je een goede ouder bent. We willen je helpen om met je gezin het gesprek te voeren over jullie situatie.We hebben een video ontwikkeld voor jongeren die opgroeien in een gezin met ouders met psychische- of verslavingsproblematiek om dit thema bij hen onder de aandacht te brengen.
Hoe het werktDe preventiewerker van Impluz neemt eerst telefonisch contact met je op voor het maken van een afspraak. Tijdens het gesprek krijgen jullie informatie en kunnen de kinderen -en jullie natuurlijk ook- zelf vragen stellen. Het spreekt voor zich dat uitleg aan de kinderen op hun eigen niveau gebeurt. En jullie krijgen tips voor de nabije toekomst. Bovendien zijn er informatiefolders voor jullie, zodat jullie het samen nog eens rustig na kunnen lezen.

Ben je in behandeling bij Dimence volwassen ggz? Dan kun je bij je behandelaar vragen naar deze KOPP gezinsgesprekken. Ouders die niet in behandeling zijn bij Dimence, kunnen contact met ons opnemen. In een aantal gemeentes van ons werkgebied is er financiering voor deze gesprekken, misschien ook wel in jouw gemeente.


AanmeldenWil je meer informatie of wil je overleggen of je hier voor in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op via 0570 – 604 900 of [email protected]. Of vul het contactformulier in.

Niet in jouw gemeente?

Onze trainingen worden aangeboden in je eigen gemeente. Staat de training gepland, dan kun je je direct inschrijven in jouw gemeente. Staat jouw gemeente er niet bij? Meld je dan aan via het interesseformulier. We houden je dan op de hoogte zodra de training in jouw gemeente aangeboden wordt.

Houd mij op de hoogte