Overslaan en naar de inhoud gaan

Loop je Lichter

Er zijn veel mensen met lichte psychische klachten: vaak piekeren, altijd een gespannen of onzeker gevoel, of steeds weer die stemmingsdip. Uit onderzoek blijkt dat hardlopen veel mensen helpt om zich lekkerder te voelen. Direct na de training is het effect van de ontspanning en de afleiding voelbaar. Op lange termijn voelen mensen zich beter door de invloed van de vrijgekomen endorfine. Herkent u zich in de terugkerende lichte psychische klachten? En weet u uit ervaring dat inspanning meestal wel een positief effect op u heeft? Misschien is 'Loop je lichter' dan iets voor u.

Samen met andere deelnemers ga je (hard)lopen onder begeleiding van een trainer van de Atletiekvereniging. De trainers besteden aandacht aan de opbouw van de conditie, het gebruik van spieren en het omgaan met eigen grenzen. De training sluit aan bij jouw mogelijkheden, een goede lichamelijke conditie is dus niet vereist.

'Lopen helpt om je hoofd leeg te maken, het heeft een positief effect op stemmingswisselingen en somberheid. Je gaat je zowel mentaal als lichamelijk fitter voelen.'

Waarom meedoen?
U wordt zich bewuster van lichamelijke signalen.
U leert uw energie/inspanning beter te doseren.
U bouwt lichamelijke conditie op.
U voelt zich lekkerder na de training.
Uw psychische klachten verminderen.
U krijgt meer invloed op uw stemming door te kunnen kiezen voor beweging.

Aanmelden kan doorlopend. (U kunt dus in principe altijd starten.)

De trainingen zijn op de volgende dagen:
Deventer maandag of donderdag van 16:00-17:00 uur, Zutphen vrijdag van 10:00-11:30 uur

Kennismakingsgesprek
U krijgt een telefonisch kennismakingsgesprek waarin valkuilen en de vorm van begeleiding wordt besproken. U bespreekt met de trainers wat voor u zinvol en realistisch is qua looptraining: eenmaal of tweemaal per week trainen en wel of geen looptraining in uw eigen tijd. Daarna gaat u naar uw eerste training op de atletiekbaan.

 

LET OP, bij de beschikbare datums ziet u een startdatum, dit is de datum tot wanneer u zich kunt aanmelden. Starten en aanmelden kan het hele jaar door.

Beschikbare data

Startdatum Locatie Voor inwoners van gemeente
31-12-2024 Atletiekvereniging Hanzesport Zutphen, ZUTPHEN Zutphen Meer info / Inschrijven
31-12-2024 AV Daventria, Borgelerdijk 2, 7415 ZN DEVENTER Deventer Meer info / Inschrijven

Niet in jouw gemeente?

Onze trainingen worden aangeboden in je eigen gemeente. Staat de training gepland, dan kun je je direct inschrijven in jouw gemeente. Staat jouw gemeente er niet bij? Meld je dan aan via het interesseformulier. We houden je dan op de hoogte zodra de training in jouw gemeente aangeboden wordt.

Houd mij op de hoogte