Overslaan en naar de inhoud gaan
Letters train brain

Mentaal fit

Een elastiekje knapt niet zomaar, maar de rek kan er wel uit. Zo kan jouw hoofd haar mentale veerkracht soms ook verliezen. Hoe krijg je weer balans tussen draaglast en draagkracht? Met deze training versterk je je persoonlijke en psychische veerkracht.


Het is belangrijk om aandacht te hebben voor de mentale gezondheid. Mensen die mentaal fit zijn, lopen minder risico op psychische én lichamelijke klachten en stoornissen. Als je mentaal fit bent, de juiste balans tussen werk en privé hebt, zit je lekker in je vel. Je staat positiever in het leven, heb je minder last van stress en kunt problemen beter de baas.

“Het heeft me geholpen om beter om te gaan met tegenslagen”

Om grip op het leven te krijgen is het belangrijk om je te richten op de problemen waar je wél invloed op hebt. Door anders om te gaan met de problemen waar je tegenaan loopt, kun je je sterker gaan voelen, krijg je meer zelfvertrouwen en kun je je energieker gaan voelen.

Deze training geeft u handvatten om (beter) om te gaan met stress en spanning, met slaapproblemen en met negatieve gedachten. Je leert hoe je een (betere) balans tussen draaglast en draagkracht kunt krijgen. De training Mentaal fit ondersteunt het vergroten van de psychische veerkracht.

SPECIAAL VOOR VRIJWILLIGERS

'Mentaal Fit -Vrijwilligers in Balans' om de balans tussen privé en (vrijwilligers-)werk te (her)vinden.

Met deze training krijg je meer grip op jouw leven, je leert een betere balans tussen jouw privé en (vrijwilligers-) werk te (her)vinden. Als je de juiste balans tussen (vrijwilligers-)werk en privé hebt gevonden, zit je lekker in je vel. Je staat positiever in het leven, heb je minder last van stress en kunt problemen beter de baas.

“Ik ben me meer bewust van de keuzes die ik kan maken, waardoor ik meer balans ervaar”

Tijdens de vijf bijeenkomsten krijg je verschillende oefeningen en handvatten om om te gaan met stress en spanning, met negatieve gedachten en met slaapproblemen. Je ontdekt hoe belangrijk de juiste balans is en welke keuzes je daarin kunt maken.Door jouw mentale fitheid te vergroten, ervaar je meer ontspanning in het leven. Je denkt op een gezondere manier en bent veerkrachtiger. Je zult je zelfverzekerder en energieker gaan voelen. Dit werkt positief door op jouw algehele gezondheid.

Niet in jouw gemeente?

Onze trainingen worden aangeboden in je eigen gemeente. Staat de training gepland, dan kun je je direct inschrijven in jouw gemeente. Staat jouw gemeente er niet bij? Meld je dan aan via het interesseformulier. We houden je dan op de hoogte zodra de training in jouw gemeente aangeboden wordt.

Houd mij op de hoogte