Overslaan en naar de inhoud gaan
Vrouw en man in gesprek

Omgaan met onbegrepen gedrag

Koptekst
In het kort

Inhoud

Ondanks de ervaring en deskundigheid van (zorg)professionals komt het nogal eens voor dat professionals met cliënten, patiënten en/of deelnemers in aanraking komen waarbij onbegrepen gedrag aan de orde is. Het lukt de professional(s) dan niet om een goede werkrelatie met de cliënt, patiënt en/of deelnemer op te bouwen. Opfrissen van kennis en inzicht met betrekking tot onbegrepen gedrag en het aanleren en oefenen van vaardigheden kan dan helpend zijn om hier adequaat mee om te gaan.

Koptekst
Inhoud

Inhoud

Tijdens deze training besteed je aandacht aan agressie, claimend gedrag, decorumverlies, ontremming, negativisme, veel klagen, tegenwerken, medicatie niet nemen, apathie, handtastelijkheid, initiatiefloosheid, door de omgeving ervaren probleemgedrag. Door middel van een rollenspel met een acteur oefen/ontwikkel jij je vaardigheden. De nadruk van de training bespreek je gezamenlijk.

Koptekst
Achtergrond

Inhoud

Een veilig en gezond werkklimaat voor de medewerker en een gezond en veilig leefklimaat voor de patiënt kun je bevorderen door je inzicht en kennis met betrekking tot onbegrepen gedrag op te frissen en te vergroten. Tijdens deze training werk je aan het aanleren en oefenen van vaardigheden om hiermee adequaat om te kunnen gaan.

Koptekst
Opbouw

Inhoud

Deze training bestaat uit een basisprogramma maar biedt veel ruimte voor maatwerk. Uitgangspunt is afstemming op de meest voorkomende vragen van de deelnemers. Er wordt kennis gedeeld en er worden vaardigheden geoefend met de inzet van een trainingsacteur.

Koptekst
Wie geven deze training

Inhoud

De training wordt gegeven door een cursusleider van Impluz en een trainingsacteur.

Koptekst
Resultaat

Inhoud

Na het volgen van deze training is jouw kennis over cliënten met onbegrepen gedrag weer up-to-date en heb je kunnen oefenen met situaties uit de praktijk.

Koptekst
Voor wie

Inhoud

Professionals die tijdens het werk in aanraking komen met mensen met probleemgedrag.

Koptekst
Praktische informatie

Inhoud

Cursusduur

De training duurt 2 keer 3 uur. Bij voorkeur niet op dezelfde dag.

Aantal deelnemers

Groepsgrootte: maximaal 15 personen.

Koptekst
Kosten

Inhoud

Deze training wordt incompany aangeboden. De kosten voor deze training zijn € 2.139,- (excl. btw) per deelnemer.

Koptekst
Locatie

Inhoud

Wij kunnen de cursus bij jou op locatie geven. Wil je liever gebruik maken van een locatie van Impluz in Deventer? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Meer weten

Wil je meer weten over de training omgaan met onbegrepen gedrag of heb je interesse? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. Liever telefonisch contact? Dat kan! Bel ons gerust via telefoonnummer 0570 - 604 900.

Ik heb interesse!

Velden met een zijn noodzakelijk
Indien van toepassing
Indien van toepassing

De Dimence Groep respecteert een ieders privacy. Met de verstrekte gegevens gaan wij integer en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid om. Voor meer informatie over hoe wij uw persoonsgegevens verwerken, zie graag onze privacy- en cookieverklaring