Stap voor stap naar vriendschap

Hoe belangrijk vrienden en een sociaal netwerk zijn merk je als ze wegvallen. Dan kan het de nodige moed kosten om nieuwe contacten aan te gaan. Waar zoek je deze? En wat doe jij om weer een nieuwe vriendschap op te bouwen? Maak het mogelijk met deze handvaten!

Een mens is een sociaal wezen en heeft contacten met anderen nodig voor het eigen welzijn. Mensen die beschikken over een hecht sociaal netwerk zijn over het algemeen gelukkiger.

Bestaande contacten kunnen wegvallen door verhuizing, scheiding, verlies van werk of verlies van dierbaren uit je omgeving. Het is altijd van belang om een sociaal netwerk te hebben: mensen in uw naaste omgeving met wie u plezierige activiteiten kunt ondernemen en die hulp en steun willen bieden. Mensen die er voor u zijn in goede en slechte tijden. Niet iedereen gaat het leggen van contact even makkelijk af. Contact leggen vraagt moed. Tips en oefeningen kunnen helpen om stappen te zetten.

We willen u handvatten meegeven om actief aan de slag te gaan met het aangaan en behouden van contacten.

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Betekenis van sociale contacten
  • Verschillen vormen van contact
  • Vaardigheden die belangrijk zijn in het opbouwen en behouden van contacten

Bent  u op zoek naar meer sociale contacten/vriendschappen?
Zoekt u een maatje om samen activiteiten te ondernemen?
Wilt u actief aan de slag om nieuwe contacten op te bouwen?

Dan is deze training ‘Stap voor stap naar vriendschap’ misschien iets voor u.

Niet in jouw gemeente?

Onze trainingen worden aangeboden in je eigen gemeente. Staat de training gepland, dan kun je je direct inschrijven in jouw gemeente. Staat jouw gemeente er niet bij? Meld je dan aan via het interesseformulier. We houden je dan op de hoogte zodra de training in jouw gemeente aangeboden wordt.

Houd mij op de hoogte