Overslaan en naar de inhoud gaan
Jongen met mobieltje

App signaleringsplan

09.06.2021

Jongeren zijn zich niet altijd bewust van oplopende spanning in hun lichaam. Daar zijn zogenaamde signaleringsplannen voor ontwikkeld. Maar een plan in de vorm van een pak papier werkt minder goed voor jongeren. Daarom ontwikkelen wij een multimediale toepassing van het signaleringsplan op basis van de papieren signaleringsplannen; dichter bij de belevingswereld van de jeugd.

Koptekst
App signaleert en zorgt voor inzicht

Inhoud

We gebruik maken van een fitbit, die lichamelijke reacties als een oplopende hartslag registreert, in combinatie met een app voor mobiele telefoons. Deze app kan, afhankelijk van de lichamelijke veranderingen die de fitbit registreert, middels een app op je telefoon actief tonen wat jou kan helpen om de spanning in je lichaam te verlagen. De jongere kan hierdoor vroegtijdig ingrijpen in het oplopen van de emotie. Ook krijgt de jongere meer inzicht in zijn/haar eigen gedrag.

Op dit moment is de eerste demoversie van de app bijna klaar om te testen. Daarvoor hebben we hulp gevraagd aan ervaringsdeskundige jongeren, ervaringsdeskundige volwassenen én jongeren zonder psychische problemen. Je weet immers pas écht of een innovatie veelbelovend is als je de potentiële gebruiker volop de gelegenheid geeft om mee te praten.

Onze doelstelling is om eind juni een eerste verkenning naar dit onderwerp afgerond te hebben. Als die veelbelovend is, dan gaan we de demoversie verder ontwikkelen.

Meer weten?

Meer weten? Neem contact met ons op via [email protected] of 0570-604900! Of via het contactformulier.

Meer nieuws

Read more about NIEUW: podcast over Impluz
kind doet handstand
Algemeen

NIEUW: podcast over Impluz

Marjolein en Folkert leggen ons in de aflevering uit wat Impluz doet, wat hun persoonlijke drijfveren zijn en waar ze tegenaan lopen. Beluister de podcast via: https://open.spotify.com/episode
Lees meer
Read more about Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP
Voordeur met fietsen ervoor
Preventie

Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP

Met KOPP worden Kinderen van Ouders met Psychische Problemen bedoeld. Voor deze kinderen/jongeren is het opgroeien in een gezin waar veel spanning of zorgen zijn niet eenvoudig. Het kan variëren van
Lees meer