Jongen met mobieltje

App signaleringsplan

09.06.2021

Jongeren zijn zich niet altijd bewust van oplopende spanning in hun lichaam. Daar zijn zogenaamde signaleringsplannen voor ontwikkeld. Maar een plan in de vorm van een pak papier werkt minder goed voor jongeren. Daarom ontwikkelen wij een multimediale toepassing van het signaleringsplan op basis van de papieren signaleringsplannen; dichter bij de belevingswereld van de jeugd.

Koptekst
App signaleert en zorgt voor inzicht

Inhoud

We gebruik maken van een fitbit, die lichamelijke reacties als een oplopende hartslag registreert, in combinatie met een app voor mobiele telefoons. Deze app kan, afhankelijk van de lichamelijke veranderingen die de fitbit registreert, middels een app op je telefoon actief tonen wat jou kan helpen om de spanning in je lichaam te verlagen. De jongere kan hierdoor vroegtijdig ingrijpen in het oplopen van de emotie. Ook krijgt de jongere meer inzicht in zijn/haar eigen gedrag.

Op dit moment is de eerste demoversie van de app bijna klaar om te testen. Daarvoor hebben we hulp gevraagd aan ervaringsdeskundige jongeren, ervaringsdeskundige volwassenen én jongeren zonder psychische problemen. Je weet immers pas écht of een innovatie veelbelovend is als je de potentiële gebruiker volop de gelegenheid geeft om mee te praten.

Onze doelstelling is om eind juni een eerste verkenning naar dit onderwerp afgerond te hebben. Als die veelbelovend is, dan gaan we de demoversie verder ontwikkelen.

Meer weten?

Meer weten? Neem contact met ons op via info@impluz.nl of 0570-604900! Of via het contactformulier.

Meer nieuws

Read more about Van Doesum: Laat ggz focussen op hele gezin
Vader moeder dochter
Preventie

Van Doesum: Laat ggz focussen op hele gezin

"Kinderen die opgroeien bij ouders met psychische problemen hebben een grotere kans om zelf op latere leeftijd ook in de hulpverlening terecht te komen, die vicieuze cirkel willen we doorbreken."
Lees meer
Read more about THINK op school zet jongeren aan het denken
Kinderen in de klas
Preventie

THINK op school zet jongeren aan het denken

Hoe werkt dat nou, het leven? En hoe ga je als jongere om met jezelf, met anderen en met je eigen onzekerheden? Eigenlijk zou je dat gewoon op school moeten kunnen leren, net als wiskunde en Duits
Lees meer