Overslaan en naar de inhoud gaan
Lockdown Open Up

Lockdown Open Up

15.02.2021

De pandemie raakt jongeren hard, ze hebben minder contact en zijn bang achterstanden op te lopen. Het is tijd voor iets positiefs. Dat hebben jongeren heel hard nodig.

Koptekst
Lockdown Open Up programma

Inhoud

De gemeente Zwolle geeft gehoor aan de oproep van scholen, hulpverleners, ouders en jongeren om iets te doen aan de negatieve gevolgen van de coronamaatregelen. Vanuit ons project THINK op School, Kunsteducatie Nederland en DWARS tv introduceren we samen met de gemeente het ‘Lockdown - Open Up’ programma. 
 
We starten op 11 februari 2021 met een op maat gemaakte interactieve live tv-show voor leerlingen. We hebben bij de jongeren zelf opgehaald waarover we het gaan hebben. We willen hen laten voelen dat ze niet de enige zijn, dat vele scholieren zich eenzaam voelen en dat ze daarin kunnen verbinden. De show was dé aftrap van 'Lockdown Open Up' en het gesprek wat er daarna kan ontstaan.

Voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs in Zwolle wordt de komende weken de campagne Lockdown Open Up uitgevoerd. Naast de scholieren krijgen ook de ouders hun eigen show met informatie en voorlichting. In totaal kunnen 5000 scholieren per show deelnemen en aan de oudershow zit geen beperking.

Het Algemeen Dagblad schreef er dit artikel over: Leerlingen van Zwolse middelbare scholen volgen liveshow over mentale gezondheid: ‘Ga het gesprek aan'.

Koptekst
Opvolging en ondersteuning op school

Inhoud

Het vervolg op de show vindt plaats in de klas. Hiervoor is maatwerk lesmateriaal beschikbaar. De lesbrief helpt de mentor/docent om met de leerlingen in gesprek te gaan. Hiervoor willen we de kracht van de klas, dat wat we nu missen, gaan inzetten en gebruiken. Het ondersteuningsteam staat klaar. Samen met deze teams op school organiseren we bijvoorbeeld groepstrainingen voor jongeren zoals ‘Grip op je Dip’, een training emotie-regulatie of we bedenken samen met de jongeren andere passende activiteiten.

De trainingen worden uitgevoerd door Impluz en de jeugd- en gezinswerker van het ondersteuningsteam. Zo maken we het mogelijk om jongeren die meer nodig hebben snel op school te kunnen helpen.

Meer nieuws

Read more about NIEUW: podcast over Impluz
kind doet handstand
Algemeen

NIEUW: podcast over Impluz

Marjolein en Folkert leggen ons in de aflevering uit wat Impluz doet, wat hun persoonlijke drijfveren zijn en waar ze tegenaan lopen. Beluister de podcast via: https://open.spotify.com/episode
Lees meer
Read more about Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP
Voordeur met fietsen ervoor
Preventie

Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP

Met KOPP worden Kinderen van Ouders met Psychische Problemen bedoeld. Voor deze kinderen/jongeren is het opgroeien in een gezin waar veel spanning of zorgen zijn niet eenvoudig. Het kan variëren van
Lees meer