Overslaan en naar de inhoud gaan
Mindset studio S10 en Artik

S10 en Artik te gast in 2e aflevering van Mindset Deventer

26.04.2021

Mindset is een nieuw en vernieuwend Deventer jongerenplatform met talkshows en podcasts waarbinnen op regelmatige basis landelijke bekende artiesten en bekende jonge Deventenaren uitgenodigd worden die open spreken over hun psychische klachten, of onzekerheden die komen kijken bij opgroeien.

Koptekst
Jongerenplatform

Inhoud

Steeds meer jongeren kampen met somberheid en depressieve klachten. Door de Coronacrisis neemt het aantal jongeren met deze klachten ernstig toe. Somberheid en depressie is een lastige thema om te bespreken. Zeker als jongere. Steeds meer relevante Nederlandsen artiesten komen op hun beurt uit voor hun psychische klachten, of spreken zich vrijuit uit over de onzekerheden die bij het artiestenbestaan en opgroeien komen kijken. Ze vertellen erover in hun liedjes, maar ook daarbuiten spreken zij zich uit over deze thematiek.

1+1 dachten een aantal culturele organisaties, welzijnsinstellingen en GGZ partijen uit Deventer.

Zij bundelen onder leiding van Kunstcircuit Deventer hun krachten binnen het project Mindset.

Koptekst
Openheid van artiesten

Inhoud

Mindset is een nieuw en vernieuwend Deventer jongerenplatform met talkshows en podcasts waarbinnen op regelmatige basis landelijke bekende artiesten en bekende jonge Deventenaren uitgenodigd worden die open spreken over hun psychische klachten, of onzekerheden die komen kijken bij opgroeien.

De artiesten vertellen over hun carrière, creatieve processen, maar ook over de twijfels, onzekerheden eventuele psychische klachten waar zij mee te kampen hebben of hadden.

Door de klachten in een context te plaatsen en te laten zien hoe je iets negatiefs om kan zetten naar iets positiefs zorgt Mindset ervoor dat jongeren met klachten zich herkennen in de verhalen en erachter komen dat je hier open over mag en kan zijn.

Mindset studio S10 en Artik

Koptekst
Aflevering 2

Inhoud

Waar in de eerste aflevering rapper en producer Sor en Deventer DJ en producer De Sluwe Vos te gast waren is het in aflevering 2 de beurt aan muzikaal wonderkind S10. Zij maakt met haar liedjes, die een mix van songwriting en hiphop zijn, een verbluffende indruk en is dan ook niet voor niets een van grote talenten van Nederland. Naast haar zit Deventer spoken word artiest Artik. Onder leiding van gespreksleider Manu van Kersbergen gaan zij in gesprek over de lastige periodes uit hun leven en vertellen zij hoe zij een positieve mind set hebben gevonden en vast weten te houden.

Aflevering 2 van Mindset gaat op zondag 2 mei in première via het YouTube kanaal van Mindset Deventer
https://www.youtube.com/channel/UCOr1YwKAPDxmXnq-Cb4YSTA

Koptekst
Pilot

Inhoud

Pilot

Tot aan de zomer lanceert Mindset vier podcast- en YouTube afleveringen, die worden opgenomen in een tijdelijke studio in het Burgerweeshuis. De afleveringen gelden als pilot voor een mogelijk langdurig meerjarenprogramma, waarbij met meerdere podcasts een duidelijke huisstijl en actieve social mediakanalen aan een dynamisch platform wordt gebouwd waarvan uit vrijuit over GGZ-problematiek gesproken kan worden en waar jongeren zich laagdrempelig kunnen laten informeren. De inhoud van de programma’s van Mindset wordt bepaald door Deventer jongeren, die begeleid worden vanuit Raster en Bibliotheek Deventer.

Deze pilot komt tot stand met financiële ondersteuning van Fonds21, Erven Wittenveen en een investering van de samenwerkende partijen.

Mind set is een samenwerking tussen Kunstcircuit Deventer, Raster, Burgerweeshuis, Bibliotheek Deventer, Youth for christ, Pactum jeugd- en opvoedhulp, Dimence – Impluz, Jongerenloket Deventer en COC Deventer.

Meer informatie over Mind set is hier te vinden:

Instagram: https://www.instagram.com/mindset_deventer/

Facebook: https://www.facebook.com/mindsetdeventer

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCOr1YwKAPDxmXnq-Cb4YSTA/featured

Spotify: https://open.spotify.com/episode/2x2ZZnRAaNYNYXpayJLpMm?si=MKoHTLQAQqOKw...

Meer weten?

Voor aanvullende informatie over Mind set kun je op contact opnemen met Lennard Gols, programmaleider kunst en cultuur in dienst van Kunstcircuit Deventer via [email protected].

Meer nieuws

Read more about NIEUW: podcast over Impluz
kind doet handstand
Algemeen

NIEUW: podcast over Impluz

Marjolein en Folkert leggen ons in de aflevering uit wat Impluz doet, wat hun persoonlijke drijfveren zijn en waar ze tegenaan lopen. Beluister de podcast via: https://open.spotify.com/episode
Lees meer
Read more about Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP
Voordeur met fietsen ervoor
Preventie

Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP

Met KOPP worden Kinderen van Ouders met Psychische Problemen bedoeld. Voor deze kinderen/jongeren is het opgroeien in een gezin waar veel spanning of zorgen zijn niet eenvoudig. Het kan variëren van
Lees meer