Overslaan en naar de inhoud gaan
Handtekening zetten onder overnamecontract

Stichting Impluz neemt MeeleefGezin over

14.12.2021

Op dinsdag 14 december hebben Sandra de Goeij en Marcel Krijgsheld (namens MeeleefGezin) en Hans Bonten (namens Impluz Innovatie & Preventie) de handtekening gezet onder een overnamecontract. Vanaf 1 januari 2022 valt de interventie MeeleefGezin onder Impluz (onderdeel van Dimence Groep).

Koptekst
Informele steun voor kwetsbare jonge kinderen

Inhoud

MeeleefGezin zorgt voor een koppeling tussen een vrijwillig meeleefgezin en een ander gezin. Er wordt vrijwillig opvang geboden aan een jong kind waarvan de ouders psychische problemen hebben. Het kind doet dan positieve ervaringen op in een vertrouwde en stabiele ‘tweede’ omgeving. Deze ervaring draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van een kind. Maar deze opvangvorm ontlast ook de ouders en draagt bij aan hun eigen welzijn en aan de relatie met hun kind(eren).

Koptekst
Match tussen MeeleefGezin en Impluz

Inhoud

“De afgelopen periode is door MeeleefGezin hard gezocht naar een manier om méér kwetsbare kinderen te kunnen ondersteunen. We zochten naar een thuis waar MeeleefGezin kon groeien en waar we zeker zijn van een goede kwaliteit van de uitvoering. Dit thuis hebben we gevonden!” vertelt Sandra van MeeleefGezin. ”Vanaf 1 januari 2022 valt de interventie MeeleefGezin onder Impluz.” Folkert Hilarides, projectmanager Impluz, blikt terug op het voortraject: “We hebben op een prettige manier elkaars organisatie, werkwijze en expertise leren kennen. Dat wat MeeleefGezin doet, past goed bij wat Impluz voor mensen met een psychische kwetsbaarheid doet. Impluz is gericht op preventie en innovatie en daar past de inzet van MeeleefGezin prima bij. Daarnaast zijn wij vaak bezig met te kijken hoe we ook de kracht van de samenleving in kunnen zetten ten behoeve van mensen die meer ondersteuning nodig hebben. Daarom zijn MeeleefGezin en Impluz een prima match!” Sandra vult aan: “We hebben er veel vertrouwen in dat de interventie bij hen in heel goede handen is. Deze organisatie omarmt het gedachtengoed van MeeleefGezin en ze zijn beter in staat om de interventie te kunnen uitrollen over Nederland dan wij als kleine stichting.”

Koptekst
Het verschil maken voor nog meer gezinnen

Inhoud

“Bij Dimence Groep is veel kennis en expertise aanwezig onder andere op het gebied van de behandelvisie Infant Mental Health (IMH). Deze organisatie werkt in verschillende domeinen (volwassen GGZ, jeugd GGZ en sociaal domein) én heeft een groot werkgebied. We verwachten dat de interventie MeeleefGezin straks stabieler staat en dat er meer ruimte komt voor doorontwikkeling” zegt Sandra. Folkert vult aan: “We zien een toenemende behoefte aan de inzet van ‘informele zorg’ in de GGZ. De inzet van meeleefgezinnen is een ontzettend krachtige interventie die aansluit bij deze ontwikkeling. Door de groeiende vraag naar GGZ ondersteuning, met daarbij lange wachtlijsten, denken wij dat interventies zoals MeeleefGezin zelfs belangrijker worden. Nu en in de toekomst.”

Koptekst
Een kijkje in de toekomst

Inhoud

Beide organisaties zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Namens MeeleefGezin gaat de inhoudelijk coördinator Phineke Tielenius Kruythoff er samen met Impluz voor zorgen dat meer kinderen de steun van een meeleefgezin mogen ervaren. “Nabijheid en deskundige begeleiding zijn hierin essentieel. Impluz zorgt ervoor dat zowel de meeleefgezinnen als de ouders terecht kunnen bij onze beroepskrachten. Dit geldt voor de training van meeleefgezinnen, maar ook voor de begeleiding van gezinnen en ouders in de jaren daarna” aldus Folkert namens Impluz.

Inhoud

Hans Bonten neemt op de foto symbolisch het 'appeltje van Oranje' over dat MeeleefGezin in 2014 ontving van Sandra de Goeij.

Meer weten

Meer weten? Neem dan contact met ons op via 0570 - 604 900. Of stuur een mail naar [email protected].

Meer nieuws

Read more about NIEUW: podcast over Impluz
kind doet handstand
Algemeen

NIEUW: podcast over Impluz

Marjolein en Folkert leggen ons in de aflevering uit wat Impluz doet, wat hun persoonlijke drijfveren zijn en waar ze tegenaan lopen. Beluister de podcast via: https://open.spotify.com/episode
Lees meer
Read more about Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP
Voordeur met fietsen ervoor
Preventie

Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP

Met KOPP worden Kinderen van Ouders met Psychische Problemen bedoeld. Voor deze kinderen/jongeren is het opgroeien in een gezin waar veel spanning of zorgen zijn niet eenvoudig. Het kan variëren van
Lees meer