Overslaan en naar de inhoud gaan
Groep jongeren loopt gearmd - Grip op je dip

Voor veerkracht als het even tegen zit

04.05.2021

Jongeren ervaren klachten als gevolg van Corona. Dat is bekend en wordt door onderzoeken bevestigd. Jongeren hebben meer last van stress, kampen met somberheid, angst, zorgen, en sommigen ervaren meer conflicten thuis.
 

Koptekst
Veerkracht als het tegen zit

Inhoud

Als vervolg op de daverende ‘Lockdown Open Up’ show (https://www.lockdownopenup.nl/voor het middelbaar onderwijs kunnen leerlingen die dat nodig hebben gebruik maken van de methode ‘Veerkracht als het tegen zit’.


Jongeren krijgen in deze cursus handvatten om beter om te gaan met bovengenoemde problemen, maar ook voor het zelf studeren in de thuissituatie, hoe je je concentratie vast kunt houden en hoe je jezelf kunnen blijven motiveren.

Rolf Tebbens, preventiewerker en ontwikkelaar van de methode vertelt:

‘De cursus is gebaseerd op de door de GGZ ontworpen methodiek ‘grip op corona stress’, een zelfhulp module van Mirro. Maar deze cursus gaat verder. Gedurende 3 bijeenkomsten komen 6 tot 8 leerlingen bij elkaar onder begeleiding van een preventiewerker en de schoolmaatschappelijk werker. Naast de theorie, de oefeningen en de praktische handvatten die jongeren meekrijgen is het contact met lotgenoten erg ondersteunend. Jongeren delen hun ervaringen, geven elkaar tips en zijn erg nieuwsgierig naar hoe andere jongeren omgaan met deze situatie. 

Groepje jongeren loopt gearmd - grip op je dip

Koptekst
Opbouw programma

Inhoud

De opzet van het programma is preventief van aard, als de schoolmaatschappelijk werker problematiek signaleert dan kan er direct worden doorverwezen naar de hulpverlening.

De methode wordt nu ingezet in het voortgezet onderwijs, maar het kan ook ingezet worden voor studenten van het MBO en HBO.

Het programma bestaat uit 3 fysieke bijeenkomsten van ca. 1,5 uur, ondersteund door een werkboek met opdrachten, theorie, oefeningen en tips.

Video Embed

Accepteer eerst de cookies

Voordat u video's op onze site kunt bekijken moet u eerst akkoord gaan met onze cookievoorwaarden.

Interesse

Interesse in dit programma of in ander aanbod voor jongeren met zorgen? Neem dan contact met ons op via [email protected] of (0570) 604 900. Of via het contactformulier.

Meer nieuws

Read more about NIEUW: podcast over Impluz
kind doet handstand
Algemeen

NIEUW: podcast over Impluz

Marjolein en Folkert leggen ons in de aflevering uit wat Impluz doet, wat hun persoonlijke drijfveren zijn en waar ze tegenaan lopen. Beluister de podcast via: https://open.spotify.com/episode
Lees meer
Read more about Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP
Voordeur met fietsen ervoor
Preventie

Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP

Met KOPP worden Kinderen van Ouders met Psychische Problemen bedoeld. Voor deze kinderen/jongeren is het opgroeien in een gezin waar veel spanning of zorgen zijn niet eenvoudig. Het kan variëren van
Lees meer