Overslaan en naar de inhoud gaan
loop je lichter

Loop je lijf fit en je hoofd leeg!

01.08.2021

Bewegen is goed voor je, zeker als je gespannen bent of veel piekert. Maar hoe breng je dat nou werkelijk in de praktijk? In Deventer werkt Impluz samen met AV Daventria 1906 en wordt bij 'Loop je lichter' 2x per week gejogd en hardgelopen met mensen met lichte psychische klachten (bijvoorbeeld spanningsklachten, onzekerheid, stemmingsdip). 

Koptekst
Ontspanning en afleiding

Inhoud

Er zijn veel mensen met lichte psychische klachten: vaak piekeren, altijd een gespannen of onzeker gevoel, of steeds weer die stemmingsdip. Uit onderzoek blijkt dat hardlopen veel mensen helpt om zich lekkerder te voelen. Direct na de training is het effect van de ontspanning en de afleiding voelbaar. Op lange termijn voelen mensen zich beter door de invloed van de vrijgekomen endorfine. Herkent u zich in de terugkerende lichte psychische klachten? En weet u uit ervaring dat inspanning meestal wel een positief effect op u heeft? Misschien is 'Loop je lichter' dan iets voor u.

Er wordt gejogd en hardgelopen onder begeleiding van een trainer en loopbegeleider van Atletiekvereniging Daventria uit Deventer. U hoeft geen goede basisconditie te hebben, er wordt aangesloten bij uw mogelijkheden.

Loop je lichter is een loopgroep voor volwassenen met lichte psychische klachten. Er wordt op maat getraind op de maandag en donderdag van 16:00 - 17:00 uur.

Loop je lichter is een samenwerkingsproject van Impluz Preventie en AV Daventria 1906.

Meer weten?

Bel Preventieteam Impluz op 0570 - 604 900 of stuur een e-mail naar [email protected]

Of bekijk de informatie bij de training Loop je lichter.

Meer nieuws

Read more about NIEUW: podcast over Impluz
kind doet handstand
Algemeen

NIEUW: podcast over Impluz

Marjolein en Folkert leggen ons in de aflevering uit wat Impluz doet, wat hun persoonlijke drijfveren zijn en waar ze tegenaan lopen. Beluister de podcast via: https://open.spotify.com/episode
Lees meer
Read more about Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP
Voordeur met fietsen ervoor
Preventie

Als het thuis stormt: aandacht voor KOPP

Met KOPP worden Kinderen van Ouders met Psychische Problemen bedoeld. Voor deze kinderen/jongeren is het opgroeien in een gezin waar veel spanning of zorgen zijn niet eenvoudig. Het kan variëren van
Lees meer