loop je lichter

Loop je lijf fit en je hoofd leeg!

01.08.2021

Bewegen is goed voor je, zeker als je gespannen bent of veel piekert. Maar hoe breng je dat nou werkelijk in de praktijk? In Deventer werkt Impluz samen met AV Daventria 1906 en wordt bij 'Loop je lichter' 2x per week gejogd en hardgelopen met mensen met lichte psychische klachten (bijvoorbeeld spanningsklachten, onzekerheid, stemmingsdip). 

Koptekst
Ontspanning en afleiding

Inhoud

Er zijn veel mensen met lichte psychische klachten: vaak piekeren, altijd een gespannen of onzeker gevoel, of steeds weer die stemmingsdip. Uit onderzoek blijkt dat hardlopen veel mensen helpt om zich lekkerder te voelen. Direct na de training is het effect van de ontspanning en de afleiding voelbaar. Op lange termijn voelen mensen zich beter door de invloed van de vrijgekomen endorfine. Herkent u zich in de terugkerende lichte psychische klachten? En weet u uit ervaring dat inspanning meestal wel een positief effect op u heeft? Misschien is 'Loop je lichter' dan iets voor u.

Er wordt gejogd en hardgelopen onder begeleiding van een trainer en loopbegeleider van Atletiekvereniging Daventria uit Deventer. U hoeft geen goede basisconditie te hebben, er wordt aangesloten bij uw mogelijkheden.

Loop je lichter is een loopgroep voor volwassenen met lichte psychische klachten. Er wordt op maat getraind op de maandag en donderdag van 16:00 - 17:00 uur.

Loop je lichter is een samenwerkingsproject van Impluz Preventie en AV Daventria 1906.

Meer weten?

Bel Preventieteam Impluz op 0570 - 604 900 of stuur een e-mail naar info@impluz.nl

Of bekijk de informatie bij de training Loop je lichter.

Meer nieuws

Read more about Van Doesum: Laat ggz focussen op hele gezin
Vader moeder dochter
Preventie

Van Doesum: Laat ggz focussen op hele gezin

"Kinderen die opgroeien bij ouders met psychische problemen hebben een grotere kans om zelf op latere leeftijd ook in de hulpverlening terecht te komen, die vicieuze cirkel willen we doorbreken."
Lees meer
Read more about THINK op school zet jongeren aan het denken
Kinderen in de klas
Preventie

THINK op school zet jongeren aan het denken

Hoe werkt dat nou, het leven? En hoe ga je als jongere om met jezelf, met anderen en met je eigen onzekerheden? Eigenlijk zou je dat gewoon op school moeten kunnen leren, net als wiskunde en Duits
Lees meer