Overslaan en naar de inhoud gaan
Jongen met mobieltje

App Signaleringsplan

Jongeren zijn zich niet altijd bewust van het oplopen van spanning in hun lichaam. Daarom ontwikkelen we een multimediale toepassing zodat zij dit beter zelf kunnen signaleren en meer zelfinzicht krijgen.

Thema

Jongeren

Start

Februari 2021

Status

Afgerond

Koptekst
Uitgangspunt

Inhoud

Jongeren zijn zich niet altijd bewust van het oplopen van spanning in hun lichaam. Daar zijn zogenaamde signaleringsplannen voor ontwikkeld, maar een pak papier werkt natuurlijk niet voor jongeren. Dus zijn we op zoek gegaan naar een passend alternatief.

Koptekst
Doel

Inhoud

Het ontwikkelen van een multimediale toepassing van het signaleringsplan, waar meerdere functies aan worden toegevoegd om de gebruiker meer zelfinzicht te geven.

Koptekst
Projectomschrijving

Inhoud

Wij ontwikkelen een multimediale toepassing van het signaleringsplan. Waarbij we gebruik maken van een fitbit, die lichamelijke reacties als een oplopende hartslag registreert, in combinatie met een app voor mobiele telefoons. Deze app kan, afhankelijk van de lichamelijke veranderingen die de fitbit registreert, middels een app op je telefoon actief tonen wat jou kan helpen om de spanning in je lichaam te verlagen. De jongere kan hierdoor vroegtijdig ingrijpen in het oplopen van de emotie. Ook krijgt de jongere meer inzicht in zijn/haar eigen gedrag.

Op dit moment is de eerste demoversie van de app bijna klaar om te testen. Daarvoor hebben we hulp gevraagd aan ervaringsdeskundige jongeren, ervaringsdeskundige volwassenen én jongeren zonder psychische problemen. Je weet immers pas écht of een innovatie veelbelovend is als je de potentiële gebruiker volop de gelegenheid geeft om mee te praten.

Inmiddels is een eerste verkenning naar dit onderwerp afgerond. De uitkomst is veelbelovend. Doelstelling is dan ook om het komende studiejaar samen met studenten een demoversie te ontwikkelen en te onderzoeken.

Koptekst
Opdrachtgever

Inhoud

Impluz.

Koptekst
Duur

Inhoud

Het project loopt in totaal twee jaar.

Rol Impluz

Impluz is initiator van dit project en begeleidt studenten bij de ontwikkeling en uitwerking. 

Meer projecten

Ellen

Samenwerken met Impluz

Zoek je een projectleider? Wil je met ons samenwerken of zie je een kans om samen op onderzoek uit te gaan naar een innovatie of een ontwikkeling? Neem dan telefonisch contact met ons op, of stuur een mail naar Ellen Polstra [email protected]