Overslaan en naar de inhoud gaan
meisje met mobiel

Implementatieonderzoek Grip op je Dip - Blended

Om jongeren met depressieve klachten beter te bereiken wordt de e-health module Grip Op je Dip (GOJD) Blended geïmplementeerd bij huisartenspraktijken in Deventer en omstreken.

Thema

Jongeren

Start

1 maart 2020

Status

Afgerond

Koptekst
Doel

Inhoud

Het doel van het project is het implementeren van de e-health module Grip Op je Dip (GOJD) Blended in huisartenspraktijken in Deventer en omstreken. Daarmee kunnen we jongeren met depressieve klachten beter bereiken. 

Koptekst
Projectomschrijving

Inhoud

De module wordt individueel aangeboden door de POH-GGZ waarin de jongere online het programma volgt en wordt begeleid via POH-GGZ met een aantal face-to-face contacten. In het project worden POH-GGZ getraind in het gebruik van de e-module. Daarnaast worden met een voor- en nameting bij de deelnemers onderzocht in hoeverre klachten afnemen en hoe tevreden de POH-GGZ en de jongeren zijn over het gebruik van de module. De bedoeling is dat GOJD-Blended na positieve afronding van dit project landelijk beschikbaar wordt gesteld.

Koptekst
Opdrachtgever

Inhoud

Het is project is een samenwerking van Impluz met HCDO (Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken) en het Trimbos-instituut en wordt gefinancierd door ZonMW.

Koptekst
Duur

Inhoud

Twee jaar: 1 maart 2020 - 1 maart 2022.

Inhoud

Lia Huisman, Holding Huisartsenzorg Deventer en Omstreken:

“Het belang van Blended Grip Op Je Dip is groot. POH ggz’ers en huisartsen zien jongeren in de huisartsenpraktijk. Het is belangrijk om gericht aanbod te hebben. En om te weten dat het aanbod dat je biedt effect heeft. Daarnaast is dit een prettig product omdat het online en contact in de praktijk combineert. De samenwerking met Impluz / Karin van Doesum is heel plezierig. Vanaf de start werden we betrokken en konden we meepraten over hoe de te bereiken doelen bij deze implementatie het beste bereikt kunnen worden. Impluz realiseert de ondersteuning die nodig is om Blended Grip Op Je Dip te implementeren. Daardoor hoeven we niet meer te doen dan vooraf afgesproken. Al met al is de samenwerking met Impluz heel plezierig!”

Rol Impluz

Initiator en projectleider.

Meer projecten

Ellen

Samenwerken met Impluz

Zoek je een projectleider? Wil je met ons samenwerken of zie je een kans om samen op onderzoek uit te gaan naar een innovatie of een ontwikkeling? Neem dan telefonisch contact met ons op, of stuur een mail naar Ellen Polstra [email protected]